Őrületes, mi történt a Mikulás szánhúzóival. Megették őket

Mikulás
Vágólapra másolva!
A döner kebab egy török eredetű étel, tradicionálisan bárányhúsból készül. Függőlegesen sütik, mint a gyros húsát, közben forgatják. Manapság már csirke- és marhahús is lehet az alapja. Ebben a gyorsétteremben azonban a Mikulás rénszarvasai kerültek nyársra.
Vágólapra másolva!

A brit I am Döner gyorsétteremben rénszarvashússal készítik a döner kebabot. A Döner&Blitzen nevű gyorsétel ötlete a főszakácsok fejéből pattant ki lappföldi útjuk során.

A helyi hagyományok inspirálták őket,

hiszen ott a rénszarvashús tradicionális ételnek számít.

Forrás: iamdoneruk

A Döner&Blitzen valójában rénszarvas- és marhahús keverékével készül; csípős vörösáfonyaszósszal, angolszász karácsonyi mártással, savanyú káposztával, fűszeres csililekvárral és gesztenyés töltelékkel tálalják.

– mondta el Paul Baron, az I am Döner alapítója a brit Metrónak.

Baron dönerjei nemcsak azért különlegesek, mert rénszarvashús van bennük, hanem mert minden eladott darab után 50 pennyvel támogatja a yorkshire-i gyermekvédelmi alapítványt.