Magyar sütemények a világ legjobbjai között

2018.12.11. 07:41

A világ országaiban megannyi különleges desszert található. Vannak, amelyekkel a kivételes alkalmakat ünneplik, mint a karácsony, ám olyanok is, amelyek egy pihentető hétvégén vagy egy családi ebéd során esnek a legjobban. És hogy melyek a legfinomabbak? Egy amerikai újságíró szerint a világon 50 említésre érdemes sütemény van, amelyek közül három magyar.

Jen Rose Smith, a CNN desszertekkel és gasztroturizmussal foglalkozó szakújságírója összeválogatta a világ 50 legjobb desszertjét.

Ráadásul a listára 3 magyar sütemény is felkerült: a hókifli, az Eszterházy-torta és a Rigó Jancsi.

Az Eszterházy-torta az egyik legismertebb klasszikus tortaféleség, amelyet karácsony környékén még szívesebben vásárolnak.

Kattintson a képre, és nézze meg a listát!

Kattintson a képre! Galéria nyílik!Forrás: CNN

Jen szerint a hókifli különlegessége a különböző típusú lekvárokban rejlik. Azért találja egyedinek, mert hazánkban termő gyümölcsökkel töltik meg, mint a barack vagy a szilva. A kifliket végül megszórják porcukorral, így öltöztetve ünnepi hangulatba.

A Rigó Jancsiról pedig ezt írta:

Selymes állaga és gazdag ízvilága teszi szerethetővé ezt a tortát, amelyet egy szerelmi történet után neveztek el. 

Rigó Jancsi egy cigányprímás volt, aki elnyerte a házas belga hercegnő, Clara Ward-Chimay szívét. A történet szerint egy pesti cukrászdában Jancsi egy krémes süteménnyel kedveskedett szerelmének,

amelyet a cukrász róla nevezett el.

Emellett olyan ismert desszertek is szerepelnek a listán, mint a török baklava, az ausztriai almás rétes, az amerikai brownie, a francia csokoládémousse vagy az olasz fagylalt.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: