Fantasztikusan izgalmas ajándékdobozt hozott forgalomba az ismert neszmélyi főborász, Kamocsay Ákos. A doboz hat Chardonnayt tartalmaz, amelyhez megfelelő leírás és poháralátét is tartozik, így a játékos kedvű borbarátok házi borkóstolót tarthatnak profi kalauzzal, ami még sokkal különlegesebbé teheti az ünnepi borozgatós estét.

Az egyedülálló, számozott válogatás fadobozban 5 dűlőszelektált chardonnay és az ezek házasításából készült Birtokbor kapott helyett.

A fadoboz magában rejt egy izgalmas és tartalmas kis füzetet, amely a dűlőleírások, Kamocsay Ákos beköszöntője mellett hasznos tippeket is tartalmaz milyen sorrendben és milyen hőmérsékleten kóstoljuk a borokat.

Kamocsay borkóstolóFotó: Polyák Attila - Origo

A csomag tartalmaz még egy kóstolólapot és egy kihajtható poháralátétet is, amelyek játékos élménnyé varázsolják a kóstolást.

A Neszmélyi borvidék különlegességét, sokszínűségét jelzi, hogy különböző fekvésű, talajösszetételű és mikroklímájú dűlők más-más jellegzetességet és stílust tudnak eredményezni, még azonos fajta és azonos évjárat esetében is" – mondja Kamocsay Ákos, és ezt most mindenki saját maga is leellenőrizhet.

Milyen borokat találunk a dobozban?

Általánosságban elmondható két jellemző. Az egyik, hogy a „prémium" megjelölés itt nem puszta marketingfogás, mert valóban kiemelkedő minőségű chardonnaykat rejt a csomag. A másik pedig, hogy döbbenetes különbségek vannak az egyes dűlőkről származó borok között.

Kamocsay ÁkosFotó: Polyák Attila - Origo

Sok laikus kételkedik abban, hogy a termőhely érzékelhetően meghatározza a bor karakterét, szerintük ezt csak a „borsznobok" állítják. Számukra különösen tanulságos lehet egy ilyen összehasonlító kóstolás, ahol könnyen rájöhetnek arra, mekkorát tévednek.

A díszdoboz tartalmaFotó: Polyák Attila - Origo

A doboz borai a következők a borász rövid jellemzéseivel.

  • Meleges-hegy: könnyed elegancia
  • Keresztrét: trendi, önbizalommal teli, de a felszínen marad
  • Urbankó: elegáns, egyedi fűszerességű, odafigyelsz rá
  • Faragó: robosztus, lehengerlő, kicsit "elefánt a porcelánboltban"
  • Páskom: aki minden figyelmet magára vonz. Sokszínű, komoly.
  • Birtokbor: a mi házasításunk, maga a harmónia

A 10-től 2000-ig sorszámozott doboz interneten is megrendelhető.