II. Erzsébet királynő cukrásza megosztotta a palota egy titkát

2018.12.19. 10:18

Kétféle ember létezik: az egyik imád a mézeskalácsokkal pepecselni, a másik gyűlöli minden percét. Akárhogy is, ezt a néhány tippet érdemes ellesni, hiszen II. Erzsébet királyi cukrásza adja őket.

Vajon mi a tökéletes mézeskalács titka az angol királynő cukrásza szerint?

Mindig az a legjobb, ha hagyjuk pihenni a tésztát, tehát már előző este érdemes bekeverni

– írta a cukrász a királyi család hivatalos weboldalán.

Ki lehet nyújtani a tésztát, ki is lehet szaggatni a formákat, ám utána tegyük őket a mélyhűtőbe egy órára. Így biztosan megtartják az alakjukat.

A süteményben minden olyan összetevő megtalálható, amelyet általában a mézeskalácsok megkívánnak, mint a liszt, a gyömbér, a vaj és a cukor.

Ez a recept tartalmaz egy brit fűszerkeveréket is, amely szerecsendióból, fahéjból, szegfűszegből és szegfűborsból áll.

A süteményeket általában személyre szabják, és még a karácsonyfára is felkerülnek.

Kattintson a képre, galéria nyílik!

Egészen elképesztő alkotások születnek a cukrászok kezei alatt. Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Royal.uk

A királyi család mézeskalácsa

Hozzávalók:

  • 200 gramm sütőporral elkevert liszt (10 gramm sütőpor és 4 gramm só)
  • 1 kiskanál őrölt gyömbér
  • 1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 100 g sózatlan vaj
  • 75 g lágy barna cukor
  • 25 g kristálycukor, megszórni
  • 45 milliliter tej
  • cukormáz a díszítéshez

Elkészítés:
Keverje össze egy tálban a lisztet, a fűszereket és a barna cukrot, majd adja hozzá a kockára vágott vajat, és morzsolja össze a liszttel.

Öntse hozzá a tejet, és gyúrja jól össze a tésztát. Tegye félre minimum 2 órára, de a legjobb egy egész éjszakára.

Nyújtsa a tésztát 3 milliméter vastagságúra, és szaggassa ki a formákat.

Tegye őket egy sütőpapírral kibélelt tepsire, azután a mélyhűtőbe egy órára.

Melegítse elő a sütőt 180 fokra, szórja meg kristálycukorral a formákat, és süsse ki.

Amint kihűltek a sütemények, díszítse cukormázzal.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: