Vágólapra másolva!
Ahogy minden átlagos otthonban, úgy a brit királyi családban is megvannak az ünnepi hagyományok. Ugyanúgy készülnek a karácsonyra, mint mi. Talán annyi a különbség, hogy nekik nem kell egy egész napot a konyhában sürögni-forogni, mert megteszik helyettük a szakácsok. Darren McGrady, az egykori királyi séf, nemcsak azt mondta el, hogyan zajlik a karácsony a palota falai között, de megosztott a nyilvánossággal néhány olyan receptet is, amelyet a palotában töltött 15 év alatt készített az ünnepek alkalmával.
Vágólapra másolva!

Darren szerint a családban karácsony este van ajándékbontás, majd másnap reggel együtt mennek a templomba.

Természetesen ebben az időszakban is érvényesek a formalitások

és az etikett szabályai – a család nem engedheti el magát teljesen. Emellett a karácsonyt általában nem a Buckingham-palotában töltik, hanem vidéki rezidenciájukban, a Sandringham-házban.

Forrás: Hello Magazine

A templomból hazaérve kerül sor az ünnepi ebédre, amely minden évben egy valóságos gasztronómiai csoda: előételnek homárral és rákkal kevert saláta, esetleg főtt, fűszeres garnéla, vajas öntettel. A főfogás egészben sült pulyka zöldségkörettel vagy burgundi marha. Ez utóbbi lehet, hogy francia eredetű étel,

a királyi család mégis imádja.

Ám Darren készített már vöröshagymával és baconnel főtt bimbós kelt is, amely egy egyszerű, mégis nagyszerű fogás.

– mondta.

Emellett ott van még a káposztás-kecskesajtos krumplipüré is, amelyet akár mi magunk is elkészíthetünk az ünnepekre.

Persze a desszert sem maradhat el, ami volt már almás pite és karácsonyi puding is brandymártással.

Próbálja ki a királyi család krumplipüréjét!

Forrás: Today

Káposztás-kecskesajtos krumplipüré

Hozzávalók:

  • 900 g burgonya, hámozva, feldarabolva
  • 113 g sózatlan vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csomó kelkáposzta, alaposan megmosva és aprítva
  • 1 csésze tejszín
  • ½ csésze puha kecskesajt
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:
Főzze meg a burgonyát, majd a vajon pirítsa meg a fokhagymát és a káposztát. Ez körülbelül 3-5 perc.

Törje össze a burgonyát, majd kezdje el összedolgozni egy robotgép segítségével, közben lassan adja hozzá a tejszínt.

Sózza, borsozza ízlés szerint. Keverje hozzá a káposztát és a kecskesajtot. Tálalja melegen.