3+1 tipp a rohanással teli, kapkodós reggelek ellen

reggeli
Vágólapra másolva!
Gondolta volna, hogy általában egyedül reggelizünk? A Kellogg's megbízásából készített kutatás alapján 10 felnőttből 9 szerint fontos a családtagokkal közös reggeli, a hétköznapok rohanása azonban ezt nem teszi lehetővé. Itt az idő a változtatásra! Ezzel a néhány tippel tehetünk a kapkodós reggelek ellen, ráadásul jó hangulatban, a családdal fog telni a nap legfontosabb étkezése.
Vágólapra másolva!

1. Hétköznap is üljünk le enni!

A reggeli rohanásban mindenki csak a legszükségesebb dolgokat végezi el: fogmosás, öltözködés, esetleg egy gyors kávé, amíg a gyerekek bepakolnak az iskolatáskába, és már be is zárul a bejárati ajtó.

Azonban elég, ha csak néhány perccel kelünk korábban,

és máris lesz időnk közösen elfogyasztani néhány falatot, közben pedig megbeszélni az aktuális családi ügyeket. Ennyi idő éppen elég feltöltődni és felkészíteni egymást a kihívásokra, hogy aztán kellemesen teljen a nap.

Már az előkészületeket is csinálhatjuk együtt Forrás: Shutterstock

2. Legyen családi rituálé!

Ha néhány héten keresztül tudatosan odafigyelünk arra, hogy iskola és munka előtt, valamint hétvégén is közösen fogyasszuk el a nap első étkezését, akkor hamar a családi élet részévé válik. Egy idő után mindenkinek igénye lesz rá, hogy asztalhoz ülve, közösen kezdjük el a napot.

Már az előkészületeket is csinálhatjuk együtt, így a teljes családnak meglesz a maga feladata:

kávéfőzés, terítés, az ételek kikészítése, végül pedig még pizsamában vagy már elkészülve mindenki elfoglalja a helyét az étkezőasztalnál. Így sokkal hamarabb elkészíthetjük kedvenc fogásunkat, és még kapkodni sem kell.

3. Félre a kütyükkel!

A digitális világ árnyékában sokszor háttérbe szorul a közös, minőségi időtöltés. A Kellogg's kutatása szerint a magyar reggelizők fele nyomkodja az okostelefonját, tabletjét, vagy néz tévét, hallgat rádiót, miközben reggelizik.

Azonban ha kikapcsoljuk az elektronikus készülékeket, és félrerakjuk az okoseszközöket, akkor máris nyerünk néhány értékes percet családtagjainkkal.

Így tudunk igazán egymásra figyelni, például megbeszélni, hogy kivel mi történt előző nap, kire mi vár aznap, vagy milyen programot tervezzünk a hétvégére.

3+1 Ne bíbelődjünk sokat az étellel!

Egyszerű ételek elkészítésével sok időt megspórolhatunk reggelente, ugyanakkor a tápláló, vitaminokban gazdag és finom harapnivalóról sem kell lemondanunk. Ilyenkor jó megoldás lehet a gabona + tejtermék páros, amelynek számtalan formája van. Müzliként, zabkásaként vagy granolaként is fogyaszthatjuk, egy kis tejjel, joghurttal és gyümölccsel összekeverve tökéletes reggeli.