Itt van például a következő leves, amely esős időben, melegen fogyasztva felhevít, forróságban, hidegen fogyasztva pedig hűsít és felfrissít.
Mindeközben a mandula és az alma kifejtik csodás hatásukat.
Az alma tele van értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal. Nem véletlenül mondják, hogy napi egy alma még az orvost is távol tartja.
A mandula egészségügyi előnyei: a benne lévő fehérjék energiát biztosítanak a testnek, csökentheti a koleszterinszintet és fokozhatja az agyi aktivitást.
Emellett nagy mennyiségű rostot, E-vitamint és Ómega-3 zsírsavat tartalmaz.
Ha mézet is adunk a leveshez, még tovább növelhetjük az immunitást. Sőt, gyömbérrel ízesítve egy valódi csodafogás kerülhet az asztalra, amely ráadásul még finom is.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Aprítsuk finomra a mandula felé egy aprítógép segítségével. Tegyünk így az almával is. Ezután dolgozzuk össze a mandulát az almával, végül keverjük hozzá a tejet.
Melegítsük fel a vajat, és pirítsuk meg a maradék mandulát.
Adjuk hozzá a lisztet, majd, ha az is megpirult, a vizet. Folyamatos keverés mellett forraljuk fel.
Adjuk hozzá a tejes keveréket, ízesítsük sóval és borssal, majd főzzük 10 percig alkalmanként megkeverve.
Amint besűrűsödik és krémes állagú lesz, vegyük le a tűzről, majd tálaljuk a habtejszínnel, esetleg almadarabokkal.
Ízesíthetjük gyömbérrel és mézzel.