Ő Hollywood legnagyobb lasagneimádója, mégis tökéletes az alakja

2019.01.10. 07:15

Jennifer Lawrence, az Oscar-díjas amerikai színésznő Az éhezők viadalában nyújtott alakításával robbant be a köztudatba. Már előtte is szerepelt számos filmben, mégis Katniss Everdeen karaktere hozta meg számára a valódi sikert. Tudjuk, hogy tehetséges, gyönyörű, őszinte, és hogy kifogástalan az alakja. Most pedig az is kiderült, hogy rajong az olasz ételekért és a szénhidrátokért. De akkor vajon mi a titka? Hogyan marad fitt és vékony?

Jennifer szerint élete legőrültebb „olasz pillanata" az volt, amikor a Four Seasonsben egy nagy tál lasagnét tettek le elé. Természetesen egy üveg Proseccóval.

Ez néhány nappal az Oscar-gála előtt volt, nekem pedig bele kellett férnem a ruhámba! Életem legjobb lasagnéje volt. Nem viccelek

– mondta Jennifer.

Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Dave Bedrosian/Geisler-Fotopress

És ez még nem minden. A színésznő ugyanis nemcsak filmszerepeiről, hanem ínyencségéről is ismert: imádja a szénhidrátokat.

Igen! Szénhidrát! Pizza, tészta, sült krumpli, de a legjobb a lasagne. A lasagne isten étele, a napom kedvenc része.

Elmondása szerint mindig túl sokat evett, és túlságosan szerette a hasát ahhoz, hogy modell legyen. Főleg, mivel úgy gondolja, hogy pizzával mindent meg lehet javítani.

Amikor nem érzem jól magam, megeszek egy jó pizzát. A pizza mindent helyrehoz, különösen a hangulatváltozásokat.

Kedvenc olasz étele a lasagne után a spaghetti al pomodoro e basilico, vagyis a spagetti friss bazsalikommal. Emellett szereti a japán konyhát és a szusit is. Persze a szíve akkor is az olaszoké. Érdekesség továbbá, hogy Jennifer rendkívül sokat tanult a japán és az olasz konyháról Robert De Nirótól.

Ennek tudatában jogosan merül fel a kérdés: hogyan lehet mégis ilyen irigylésre méltó alakja?

Forrás: AFP

Ha jó formában akar lenni egy film miatt, mindig becsületesen edz – még úgy is, hogy antimozgáspárti.

Nem diétázom. Inkább edzek, de nem diétázom. Nem lehet úgy dolgozni, ha éhes vagy, nem igaz?

Jennifer edzésprogramjai általában a filmszerepek köré épülnek. Keménységük és intenzitásuk is ettől függ.

Nem tetszik, amikor az emberek azt mondják, hogy csak ezt csinálják vagy csak ezt eszik. Mert én eszem. Nem tartok szigorú diétát. Ha pizzát akarok enni, akkor megeszek egy szelet pizzát.

A színésznő azt is hozzáteszi, hogy emiatt ő mindig keményen edz. Neki ez sokkal könnyebb, mint extra erőfeszítéseket tenni a diéta miatt.

Edzésterve egyébként a reggeli futásokon alapul.

Emellett sprintel, kerékpározik, sőt piláteszezik és súlyokkal is edz, ha megköveteli a szerep. A Vörös verébben például egy orosz balerinát alakított, ami azt jelenti, hogy nem volt elég a mozgás, bizony vissza kellett fognia a gyomrát is.

A Vörös veréb forgatása volt az első alkalom, amikor igazán éhes voltam.

Összességében azt lehet mondani, hogy Jennifer őszinte, reális, ami szívén, az a száján, amit megkíván, az a gyomrában, ám szükség esetén képes a komoly és kemény munkára is.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: