Julianne Hough amerikai táncos- és színésznő. Híresebb filmjei közé tartozik a Nagyfater elszabadul, valamint a Menedék, amely Nicholas Sparks könyvadaptációja. Munkásságából adódóan mindig is fontos volt számára az egészséges életmód és táplálkozás. És mivel Jules szereti a jó desszertet, nagyon nem mindegy, miből és hogyan készíti el. Mert bizony ő maga készíti.

Szeretem a jó desszertet!

– írja a színésznő a weboldalán, a juliannehough.comon.

Szerinte, ha minden ételt otthon készítünk el, azzal lehetőséget adunk magunknak arra, hogy egészségesebb hozzávalókat válasszunk.

Ezt szem előtt tartva általában maga készíti a desszertjeit.

Így kordában tudja tartani a kalóriákat, és még az édesség utáni vágyát is kielégíti.

Ez a recept nemcsak finom, de csupán 170 kalória van ½ csészényi adagban

– írja az almás, fügés, omlós morzsájáról.

Próbálja ki már ma!

Forrás: Julianne Hough

Almás-fügés morzsa Julianne Hough-tól

Hozzávalók:

  • 3 édes alma, megpucolva, apróra vágva
  • 4 füge, apróra vágva
  • 2 evőkanál méz vagy agaveszirup
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 kiskanál fahéj
  • 1 kiskanál bourbon vanília, vagyis a rúd kikapart magja és belseje
  • ½ csésze vaníliás granola

Elkészítés:

Melegítse elő a sütőt 176 fokra.
Keverje össze egy tálban a mézet, a barna cukrot, a fahéjat és a vaníliát.
Vágja fel az almát és a fügét azonos méretűre, majd forgassa meg a mézes keverékben.
Amint a keverék bevonja a gyümölcsöket, öntse egy 22x22 centiméteres sütőedénybe.
Töltse fel az edényt granolával.
Fedje le alufóliával, és süsse körülbelül 30 percig. Ha a gyümölcs megpuhul, akkor van kész.
Fogyaszthatja önmagában vagy vaníliafagylalttal.