A jó desszertek valódi élvezetet jelentenek, fogyasztásuk teljesen lefedi a hedonizmus fogalmát. Az öröm elérése egy-egy étel elpusztításával is megtörténhet. A walesiek pedig aztán tudnak élni. Ezt bizonyítja ez a laktató és édes desszert, amelyet a ribizli tesz oly tökéletessé.
A welshcake, vagyis walesi sütemény egy tradicionális desszert Walesben. Már a 19. században is népszerű volt, leginkább zsír, cukor és szárított gyümölcsök hozzáadásával készült. Sőt, akár fahéj és szerecsendió is kerülhetett a receptbe.
Melegen is hidegen is fogyasztható, általában porcukorral tálalják.
De akár lekvárral és vajjal is ízesíthető. Elsősorban a tea mellé, teaidőben ették.

Welshcake
Hozzávalók:
- 50 g vaj, plusz a sütéshez
- 225 g liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- egy csipet só
- 50 g zsír
- 75 g cukor
- 50 g ribizli vagy áfonya
- 1 közepes tojás, felverve
- 2 evőkanál tej
Elkészítés:
Keverje össze egy tálban a lisztet, a sütőport, a sót, és morzsolja el benne a vajat.
Adja hozzá a cukrot és a ribizlit vagy az áfonyát, majd keverje jól össze.
Dolgozza össze a tojással és a tejjel, majd nyújtsa ki lisztes felületen.
Szaggasson körülbelül tenyérnyi nagyságú formákat, majd olvasszon meg egy kis vajat a serpenyőben, és süsse ki a süteményeket.
Tálalja porcukorral.