Rájöttünk, mivel enyhíthetjük a refluxot

reflux
Vágólapra másolva!
A múlt hét rendkívül tanulságos volt számunkra: megismertük a burgonya rejtett képességeit és a reflux ellenszerét. Emellett könnyes szemmel nevettünk a legviccesebb ételmémeken, megtudtuk, mit érdemes keresni januárban a piacon, illetve leesett állal szemléltük a világ egyik legbetegebb desszertjét. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Elképesztő dolgot tett a művész a kislányáért - Képek

Ciro Wai elképesztő dolgot tett a Ferrero Rocher csomagolásával. Figurákat készített belőle a kislányának, Tami Wai-nek. Képek.

Ez a nő évtizedek óta csak gyümölcsön él

A kétgyermekes családanya, Anne Osborne, nem evett semmi mást 1991 óta, csak gyümölcsöt. Most 52 éves, fitt, és jól érzi magát a bőrében.

Forrás: Couriermail

Anne az ausztráliai Queenslandben él, és azt mondja, hogy ez az étrend tökéletesen megfelel számára. Szerinte a gyümölcsdiéta egyáltalán nem unalmas. Általában egy mangóval és egy fél dinnyével kezdi a reggelt. Tízóraira megeszik négy banánt, ebédre egy avokádót, vacsorára pedig két mangót.

Nincs sok ideje főzni?

Mindenkinek vannak jól bevált receptjei azokra a napokra, amikor se idejük, se energiájuk túl sok időt a konyhában tölteni. Így a mexikóiaknak is.

A legenda szerint ez az alapanyag valaha egy nő volt

Az articsóka Észak-Afrikában őshonos, és egy igazi csodanövény: erősíti az immunrendszert, csökkenti a koleszterinszintet, méregtelenít, illetve segít a máj egészségének fenntartásában.

Forrás: Shutterstock

Mivel rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag (tartalmaz C-, B6-, B12-, A- és D-vitamint, cinket, nátriumot, káliumot, mangánt, foszfort, vasat és kalciumot), érdemes beépíteni az étrendünkbe.

Szemétnek hittük, pedig hasznos - Videó

Számtalan dolgot dobtunk már a szemétbe úgy, hogy azt gondoltuk: nincs szükségünk rá. Pedig valójában volt, csak túl későn láttuk meg benne a fantáziát. Videó.

Döbbenetes dolgok derültek ki erről az alapanyagról

A burgonya lehet az új szuperétel? Az angol tudósok szerint igen. Kiderítették ugyanis, hogy sokkal táplálóbb, mint azt eredetileg gondolták. Derek Stewart, a skót James Hutton Intézet professzora elmagyarázta, hogy a burgonya vitaminokkal és ásványi anyagokkal van tele.

Forrás: Shutterstock

A Stewart-Taylor-jelentés megtámadta az általános feltételezést, miszerint a burgonya kevésbé minőségi tápanyagforrás, pedig a gumók ugyanolyan vitaminokat és tápanyagokat tartalmaznak, mint a széles körben elismert gyümölcsök és leveles zöldségek.

Íme a bizonyíték, hogy mindig van új a nap alatt

Noha a valóságban nem hagyhatunk mindent magunk mögött azért, hogy tegyünk egy gasztroutazást Indiába, tányéron még megtehetjük.

Mit együnk, ha kínoz a reflux?

A megfelelő életmódhoz bizony a helyes táplálkozás is hozzátartozik. De figyelhetünk akármennyire a bevitt élelmiszerekre, néha bizony előfordul, hogy tapasztaljuk a reflux kellemetlen tüneteit például egy pohár kávét követően. Ám van néhány olyan élelmiszer, amelyekkel ezek enyhíthetők.

Forrás: Shutterstock

A reflux azt jelenti, hogy a gyomor savas tartalma visszaáramlik a nyelőcsőbe. Mi ennek az oka? Az, hogy a nyelőcsövön lévő záróizom nem záródik. Ennek alapesetben akkor kell nyitva lennie, ha az étel a nyelőcsövön keresztül a gyomorba kerül – a záróizom megnyílásának köszönhetően, amelynek utána vissza is kell záródnia. Reflux esetén ez nem történik meg. Mi a teendő?

Egy tál lasagnétól is megtudhatjuk gyermekünk nemét

A fiatal párok mostantól dönthetnek úgy, hogy ne az orvosuk mondja meg nekik a gyermekük nemét, hanem egy tál lasagne, amelyben a sajt kékre vagy rózsaszínre van festve.

Az egyik ronda, a másik rossz ízű, miért kellene mégis megenni?

Az évek előrehaladtával egyre több családnak fontos a tudatos vásárlás, illetve, hogy mi kerül az asztalra. Ezért választják a természet érlelte zöldségeket és gyümölcsöket az üvegházasok és a vegyszerezettek helyett. Így a szezonális alapanyagok fogyasztása egyre nagyobb figyelmet kap.

Forrás: Shutterstock

Na, de vajon melyek a januári idényzöldségek és -gyümölcsök? A naspolya például egy kifejezetten ronda gyümölcs, noha annál finomabb. Tökéletes alternatívája lehet a boltokban kapható egzotikus gyümölcsöknek. Húsának magas a C-, B-, E-vitamin-, vas-, kalcium-, kálium-, mangán- és cinktartalma.

Ilyen beteg dolgot is ritkán lát az ember

Egyre csak jönnek az elképesztő alkotások és találmányok, mi pedig nem győzünk csodálkozni. Vagy fintorogni. Mert ezen csak azt lehet.

Ebben az étteremben robotok dolgoznak

A HaiDiLao International Holding Ltd, amely Ázsia egyik legnagyobb étteremlánca, a HaiDiLao Hotpot éttermek tulajdonosa, a Panasonic Corporationnel együttműködve megalkotott egy teljesen robotizált konyhát Pekingben.

Forrás: Shutterstock

Az étteremben a robotok felveszik a rendelést, elkészítik az ételt, és persze ki is viszik azt a vendégeknek. Mindkét vállalat szóvívője szerint a teljesen automatizált konyha csökkenti a munkaerőköltségeket, miközben javítja a hatékonyságot.

A 11 legviccesebb ételmém - Képek

A mémek néhány éve elárasztották az internetet, az uralmuk pedig azóta is megdönthetetlen. Íme néhány ételmém, amelyek nemcsak szórakoztatóak, de még igazak is.

Nem mindegy, milyen sajt kerül az asztalra

A ricotta sajt rendkívül finom és sokoldalú. Jamie Oliver néhány lépéses útmutatójával pedig akár otthon is elkészíthetjük. A recept nem bonyolult, ám időt és türelmet igényel. Az eredmény viszont kárpótol a fáradozásért.

Forrás: Shutterstock

A ricotta az olasz konyha egyik alapanyaga, a sós és édes ételekhez egyaránt jól illik. A sajtkészítés során a felmelegített tejből visszamaradt savót újra felmelegítik, majd leszűrik, és ami marad, az lesz maga a ricotta.

Erre vágyik a férfi Valentin-napon?

Még van pár hetünk Valentin-napig, ám már tombol bennünk a várakozás. Na, meg a különböző vállalatokban is, hiszen biztosítaniuk kell, hogy a lehető legizgalmasabb ajándékkal lepjük meg párunkat. Például egy finom, ropogós marhahúscsokorral.

Döbbenetes: ezt a kanáltrükköt még Uri Geller is megirigyelné - Videó

Csak akkor kerül elő a villa és a kanál a fiókból, ha megkordul a gyomrunk, ugye? Pedig mi mindenre fel lehet még használni ezeket az evőeszközöket! Videó.

Forrás: Shutterstock

A Csendes-óceánon rekedtek egy csónakban, de túlélték

Douglas Robertson 18 éves volt, amikor az édesapja, Dougal (korábban haditengerészeti tiszt), úgy döntött, szórakoztató lenne eladni a farmot, és vásárolni helyette egy fából készült vitorlást. Az volt a terve, hogy körbeutazzák vele a világot. „Minden nap egy új kaland volt – egy idilli élet" – meséli Douglas az 1971-es utazásról. Úgy tűnt, minden tökéletes, ám akkor történt valami.

Ezért bizony megérte felkelni ma reggel

A jó desszertek valódi élvezetet jelentenek, fogyasztásuk teljesen lefedi a hedonizmus fogalmát. Az öröm elérése egy-egy étel elpusztításával is megtörténhet. A walesiek pedig aztán tudnak élni.