Ciro Wai elképesztő dolgot tett a Ferrero Rocher csomagolásával. Figurákat készített belőle a kislányának, Tami Wai-nek. Képek.
A kétgyermekes családanya, Anne Osborne, nem evett semmi mást 1991 óta, csak gyümölcsöt. Most 52 éves, fitt, és jól érzi magát a bőrében.
Anne az ausztráliai Queenslandben él, és azt mondja, hogy ez az étrend tökéletesen megfelel számára. Szerinte a gyümölcsdiéta egyáltalán nem unalmas. Általában egy mangóval és egy fél dinnyével kezdi a reggelt. Tízóraira megeszik négy banánt, ebédre egy avokádót, vacsorára pedig két mangót.
Mindenkinek vannak jól bevált receptjei azokra a napokra, amikor se idejük, se energiájuk túl sok időt a konyhában tölteni. Így a mexikóiaknak is.
Az articsóka Észak-Afrikában őshonos, és egy igazi csodanövény: erősíti az immunrendszert, csökkenti a koleszterinszintet, méregtelenít, illetve segít a máj egészségének fenntartásában.
Mivel rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag (tartalmaz C-, B6-, B12-, A- és D-vitamint, cinket, nátriumot, káliumot, mangánt, foszfort, vasat és kalciumot), érdemes beépíteni az étrendünkbe.
Számtalan dolgot dobtunk már a szemétbe úgy, hogy azt gondoltuk: nincs szükségünk rá. Pedig valójában volt, csak túl későn láttuk meg benne a fantáziát. Videó.
A burgonya lehet az új szuperétel? Az angol tudósok szerint igen. Kiderítették ugyanis, hogy sokkal táplálóbb, mint azt eredetileg gondolták. Derek Stewart, a skót James Hutton Intézet professzora elmagyarázta, hogy a burgonya vitaminokkal és ásványi anyagokkal van tele.
A Stewart-Taylor-jelentés megtámadta az általános feltételezést, miszerint a burgonya kevésbé minőségi tápanyagforrás, pedig a gumók ugyanolyan vitaminokat és tápanyagokat tartalmaznak, mint a széles körben elismert gyümölcsök és leveles zöldségek.
Noha a valóságban nem hagyhatunk mindent magunk mögött azért, hogy tegyünk egy gasztroutazást Indiába, tányéron még megtehetjük.
A megfelelő életmódhoz bizony a helyes táplálkozás is hozzátartozik. De figyelhetünk akármennyire a bevitt élelmiszerekre, néha bizony előfordul, hogy tapasztaljuk a reflux kellemetlen tüneteit például egy pohár kávét követően. Ám van néhány olyan élelmiszer, amelyekkel ezek enyhíthetők.
A reflux azt jelenti, hogy a gyomor savas tartalma visszaáramlik a nyelőcsőbe. Mi ennek az oka? Az, hogy a nyelőcsövön lévő záróizom nem záródik. Ennek alapesetben akkor kell nyitva lennie, ha az étel a nyelőcsövön keresztül a gyomorba kerül – a záróizom megnyílásának köszönhetően, amelynek utána vissza is kell záródnia. Reflux esetén ez nem történik meg. Mi a teendő?
A fiatal párok mostantól dönthetnek úgy, hogy ne az orvosuk mondja meg nekik a gyermekük nemét, hanem egy tál lasagne, amelyben a sajt kékre vagy rózsaszínre van festve.
Az évek előrehaladtával egyre több családnak fontos a tudatos vásárlás, illetve, hogy mi kerül az asztalra. Ezért választják a természet érlelte zöldségeket és gyümölcsöket az üvegházasok és a vegyszerezettek helyett. Így a szezonális alapanyagok fogyasztása egyre nagyobb figyelmet kap.
Na, de vajon melyek a januári idényzöldségek és -gyümölcsök? A naspolya például egy kifejezetten ronda gyümölcs, noha annál finomabb. Tökéletes alternatívája lehet a boltokban kapható egzotikus gyümölcsöknek. Húsának magas a C-, B-, E-vitamin-, vas-, kalcium-, kálium-, mangán- és cinktartalma.
Egyre csak jönnek az elképesztő alkotások és találmányok, mi pedig nem győzünk csodálkozni. Vagy fintorogni. Mert ezen csak azt lehet.
A HaiDiLao International Holding Ltd, amely Ázsia egyik legnagyobb étteremlánca, a HaiDiLao Hotpot éttermek tulajdonosa, a Panasonic Corporationnel együttműködve megalkotott egy teljesen robotizált konyhát Pekingben.
Az étteremben a robotok felveszik a rendelést, elkészítik az ételt, és persze ki is viszik azt a vendégeknek. Mindkét vállalat szóvívője szerint a teljesen automatizált konyha csökkenti a munkaerőköltségeket, miközben javítja a hatékonyságot.
A mémek néhány éve elárasztották az internetet, az uralmuk pedig azóta is megdönthetetlen. Íme néhány ételmém, amelyek nemcsak szórakoztatóak, de még igazak is.
A ricotta sajt rendkívül finom és sokoldalú. Jamie Oliver néhány lépéses útmutatójával pedig akár otthon is elkészíthetjük. A recept nem bonyolult, ám időt és türelmet igényel. Az eredmény viszont kárpótol a fáradozásért.
A ricotta az olasz konyha egyik alapanyaga, a sós és édes ételekhez egyaránt jól illik. A sajtkészítés során a felmelegített tejből visszamaradt savót újra felmelegítik, majd leszűrik, és ami marad, az lesz maga a ricotta.
Még van pár hetünk Valentin-napig, ám már tombol bennünk a várakozás. Na, meg a különböző vállalatokban is, hiszen biztosítaniuk kell, hogy a lehető legizgalmasabb ajándékkal lepjük meg párunkat. Például egy finom, ropogós marhahúscsokorral.
Csak akkor kerül elő a villa és a kanál a fiókból, ha megkordul a gyomrunk, ugye? Pedig mi mindenre fel lehet még használni ezeket az evőeszközöket! Videó.
Douglas Robertson 18 éves volt, amikor az édesapja, Dougal (korábban haditengerészeti tiszt), úgy döntött, szórakoztató lenne eladni a farmot, és vásárolni helyette egy fából készült vitorlást. Az volt a terve, hogy körbeutazzák vele a világot. „Minden nap egy új kaland volt – egy idilli élet" – meséli Douglas az 1971-es utazásról. Úgy tűnt, minden tökéletes, ám akkor történt valami.
A jó desszertek valódi élvezetet jelentenek, fogyasztásuk teljesen lefedi a hedonizmus fogalmát. Az öröm elérése egy-egy étel elpusztításával is megtörténhet. A walesiek pedig aztán tudnak élni.