Bacon cukorral, mogyoróvaj savanyúsággal

Vágólapra másolva!
Káposztás tészta cukorral? Túrós tészta szalonnával? Paprikás krumpli sóskával? Nem kell messzire mennünk, ha a legfurcsább íz- és ételpárosításokat keressük. Mindenkinek van ilyen, csak általában titokban tartjuk. Ám ez még semmi ahhoz képest, amire az emberek képesek. A csipszes szendvics és a brokkolis kávé elbújhat a következő furcsaságok mögött.
Vágólapra másolva!

A One Poll marketingkutató cég készített egy tanulmányt a Blue Diamond vállalat megbízásából, amely során kiderült, hogy az emberek naponta hány percet gondolnak az étkezésre.

Az eredmény: 40 perc.

Már ez is épp elég megdöbbentő, ám a tanulmány során arra is fény derült, melyek a legfurcsább étel- és ízkombinációk, amelyekért az emberek rajonganak. Ezek között szerepelnek kevésbé bizarr párosok:

  • csipsz sajttal
  • alma sajttal
  • fagylalt hasábburgonyával
  • sajt és almás pite
  • spagetti és csipsz
Forrás: Real Food Pledge

És akadnak olyan kombinációk is, amelyek kiverik a biztosítékot:

  • krémsajt lekvárral
  • mogyoróvaj savanyúsággal
  • csokoládé garnélarákkal
  • bacon cukorral
  • bacon eperrel

Persze nem ez volt az egyetlen kutatás, amely ebben a témában készült. Az embereket érdeklik a furcsa dolgok, ez tény. Ahogy az is, hogy vannak olyan bevállalósak, akik ki is próbálják ezeket.

Vannak, akiknek meg sem kottyan vaníliával enni a kagylót, fehér csokoládéval a kaviárt, tejcsokoládéval a hagymát, esetleg avokádóval inni a kávét.

Az ausztráliai Huffington Post is megkísérelte összegyűjteni a legkülönösebb kombinációkat. Szerintük az egyik ilyen az avokádó és a lekvár. A pépes avokádót rá kell kenni a pirítósra, majd arra jöhet egy kis lekvár. Úgy gondolják, érdemes kipróbálni.

A következő a mangó és a mogyoróvaj vagy az alma és a mogyoróvaj, amely nem is hangzik olyan rosszul, viszont a hamburger mogyoróvajjal már elég különös. Hasonlóan visszafogott páros a savanyúkáposzta sajttal,

ám a banán baconnel már újfent bizarr.

A csokoládés pattogatott kukoricán már nem lepődünk meg, hiszen az itthon is elég elterjedt, de a hagymás, tejfölös Pringles-csipsz egy kis csokoládéval meglehetősen különös. Pont, mint a csípős vagy a sós csipsz citromlével.