Vannak emberek, akik félnek a csokoládétól és a zöldségektől

konyha, döbbent, ijedt,
Vágólapra másolva!
Léteznek olyan fóbiák, amelyek bizarrnak hatnak, és kellőképp megkeserítik az ember életét. Ilyen például a bortól, a csokoládétól és a zöldségektől való félelem. De ez még nem minden, hiszen vannak emberek, akik a nyeléstől, mások az ételtől félnek. Ez volt az egyik legmegdöbbentőbb hír, amellyel a múlt héten dolgunk volt. A másik pedig a tény, hogy vannak emberek, akik élve esznek meg állatokat. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Félni a bortól és a csokoládétól? Meghökkentő, de igaz

A deipnofóbia a vacsorabeszélgetéstől való félelem. Akik ebben szenvednek, inkább csendben, és általában egyedül esznek. Az oenophobia a bortól való félelem. Nemcsak az étkezést nehezíti meg, hanem a vásárlást is, hiszen a boltok is tele vannak borokkal. Képek.

Kíváncsi, mit jelent a méz sötét színe?

A méz igen értékes nyersanyagunk: szénhidráttartalma 80-85%, víztartalma pedig 16-19% között mozog. Található benne gyümölcscukor (fruktóz, 34–41%) és szőlőcukor (glükóz, 28–35%) is. Emellett fehérjék, aminosavak, vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek forrása.

Forrás: Shutterstock

A méz ásványianyag- és vitaminjellemzőit a botanikai és földrajzi eredete határozza meg. Vitaminok közül a legtöbb mézfajtában a C-, B1-, B2-, B6-, K-vitamint, niacint, pantoténsavat és biotint találunk. Ásványi anyagai és nyomelemei közül a kálium, a kalcium, a magnézium, a vas, a cink, a mangán, a réz és a króm emelhető ki.

Sírni fogunk a hétvégén, de minden könnycsepp megéri

Elődeink a hagyományos gyógyászatban rendszeresen használtak csilipaprikát és különböző fűszereket bizonyos betegségek kezelésére. Úgy gondolták, hogy ezek az összetevők a test számára hasznos tápanyagokat tartalmaznak. És milyen igazuk volt.

10 különös étel az ókorból. Az egyik halált is okozhatott

Őseink – gondjaik ellenére – mindig találtak lehetőséget és módot arra, hogy a körülöttük lévő alapanyagokból finom ételeket készítsenek. Íme a 10 legérdekesebb fogás, amelyet az ókorban fogyasztottak a fekete levestől és a húsos zabkásáig.

Forrás: Listverse

Az első a maccu, amely egy meglehetősen sűrű, pépes étel volt az ókori Rómában. Kezdetben Szicília szigetén, lóbabból készítették, innen terjedt el a Római Birodalom területére. A maccuhoz olívolajat is adtak, és levesként fogyasztották.

Sosem volt még ilyen egyszerű dolgunk a konyhában - Videó

Salátát készíteni macerás: időigényes egyesével felszeletelni az alapanyagokat. Sokaknak annyira tele van a napjuk, hogy ott próbálnak időt spórolni, ahol csak lehet. És bizony a salátakészítésnél is lehet.

Ezt akarja a legtöbb nő, és így érheti el egy jó étrenddel

A nők nagy része erős, fényes egészséges hajat szeretne. Ezért a hajhullás, a töredezett és szálkás végek hamar elkeserítik őket. Ahogy a test minden más részének, úgy a hajnak is sokféle tápanyagra van szüksége. Ha a hulló, gyenge vagy vékony szálú haj a probléma, érdemes elkezdeni figyelni az étrendre.

Forrás: Shutterstock

Az életkor, a genetika, a hormonális változások és a stressz befolyásolhatják a haj növekedését, de a helytelen táplálkozás is hatással lehet rá. A szakértők szerint a tápanyagokban gazdag élelmiszerek erősítik a hajhagymákat és serkentik a hajnövekedést.

Hihetetlen, mégis igaz: a borsótej lesz az új trend

Néhány évvel ezelőtt azoknak, akik tejmentes étrenden éltek, nem volt túl sok választásuk. Manapság azonban ott a zab-, a szója-, a rizs-, a mandula-, valamint a kókusztej és a többi alternatíva. Ám itt még nincs vége a történetnek, ugyanis a következő növényiital-trend a borsótej lesz.

Lerántjuk a leplet az E-számokról

Számtalan városi legenda kering az adalékanyagokról, így nem csoda, hogy gyanakodva nézzük a csomagoláson felsorolt, sokszor komplikáltnak tűnő megjelöléseket. Itt az ideje, hogy félretegyük a tévhiteket: az Okos címke most lerántja a leplet az E-számokról.

Forrás: Okoscímke.hu

Csak amiatt, mert mesterséges adalékanyagot is tartalmaz a termék, nem lesz kockázatos a fogyasztása: az azonos szerkezetű anyagok hatása megegyezik, függetlenül attól, hogy szintetikus vagy természetes eredetűek. Vásárlás során tudatosan tanulmányozzuk a címkén szereplő feliratokat, de sokszor nem is tudjuk, mit látunk.

Íme Meghan Markle egykori szenvedélye

Henrik és Meghan egy vakrandin találkoztak először Londonban, így kezdődött a lány tündérmeséje. Mielőtt azonban ez megtörtént volna, Meghan gasztrobloggerként is tevékenykedett.

Ezúttal hihetünk a szemünknek - Videó

Valódi stresszfaktor kitalálni, mi legyen az ebéd vagy a vacsora. Ám amint túllendülünk a borzalmas kutatómunkán, olyan recepteket gyűjthetünk össze, amelyek egyszerűek, gyorsak és még finomak is. Egy ilyen látható ezen a videón is.

Nagy változást hozhat, ha ellessük ezt a franciáktól

Ha meghalljuk a francia szót, általában a macaron, a croissant és a kagyló jut az eszünkbe. Ám ezen túl még számtalan más autentikus fogása is van az országnak. Még, ha nem is olyan népszerűek, mint az előbb említettek, érdemes vetni rájuk is egy pillantást.

Kíváncsi a legfurcsább ételpárosításokra? Netán arra, mely állatokat eszik meg élve az emberek? Akkor lapozzon tovább!