Február 22-én, pénteken, az egri és szekszárdi borvidék bikavéreit lehet kóstolni a budapesti Corinthia Hotelben, ahol a hatodik Bikavér Párbajt rendezik. 17 egri és 17 szekszárdi borászat érkezik a nagyközönség elé.
Az Egri és Szekszárdi Bikavér különbözik ugyan a termőtájak eltérő adottságai miatt, azonban osztozik a házasítási szabályok nagy részében és a minőségi kategorizálásban. A párbaj szó ellenére ez a hatodik alkalommal megrendezésre kerülő kezdeményezés a közös gondolkodáson alapul. Az összefogásban részt vevő borászok évről évre azon dolgoznak, hogyan lehet a bikavéreket minél magasabb minőségben elkészíteni,figyelembe véve a folyamatosan változó borfogyasztási szokásokat és igényeket.

A rendezvényen mindkét régió pincészetei igyekeznek a legjobb vagy legjellegzetesebb bikavéreit bemutatni. Fontossága az eseménynek, hogy a Tokaji Aszú után a magyar borok hallatán a Bikavér jut először a külföldi fogyasztók és nemzetközi borpiac szereplőinek eszébe. S ezek a vélekedések nagyban meghatározzák az összességében magyar borászatról alkotott vélekedést is.
A 6. Bikavér Párbajon 17 egri és 17 szekszárdi borászat mutatja be bikavéreit, a borászatokat a rendezvény hagyományai szerint összepárosítják: egy dupla standot egy egri és egy szekszárdi borász foglal el.
Az esemény 17 órakor nyílik meg, és 21 óráig tart, a négy óra alatt a résztvevők kötetlenül, sétáló kóstolón ismerkedhetnek meg a 34 kiállító borászat bikavéreivel. A rendezvényt a két borvidék ezúttal a Borjourral, Magyarország legnagyobb borközösségével közösen szervezi.

Eredményhirdetés nem lesz, mindenki szabadon kiválaszthatja saját kedvenceit – újdonság viszont, hogy a szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy a kóstoló előtt és után is írják le néhány szóban véleményüket, benyomásaikat a bikavérekről általában, így a Bikavér Párbajon részt vevő borászatok is visszajelzést kaphatnak a stílusokról, irányokról és a fogyasztói elvárásokról.