Így biztosan nem penészedik meg a kenyér

kenyér
Vágólapra másolva!
A szituáció: egy teljes délutánunk ment el arra, hogy megsüssük a tökéletes kenyeret. Bár, az is lehet, hogy a hozzávalókat csak bedobáltuk a kenyérsütő gépbe. A lényeg: nem fogyott belőle annyi, mint hittük, és már legalább két napja ott árválkodik megkezdve a pulton. Mi legyen? Dobjunk ki majd egy egész kenyeret? Hiszen három-négy nap és már meg is szárad, vagy megkezdi a penész (ami még rosszabb!). De! Ha a megfelelő módon fagyasztjuk le, a fagyasztóból is friss kenyér kerülhet az asztalra.
Vágólapra másolva!

Le lehet fagyasztani a kenyeret? Naná, hogy igen! Így akár hónapokkal is meghosszabbíthatjuk a szavatosságát. Na, de hogyan? Ez az egyszerű tipp a házi és a boltban vásárolt kenyerekkel is jól működik.

A dupla csomagolás a frissesség titka Forrás: Shutterstock

Az első lépés, hogy hagyjuk jól kihűlni a kenyeret, amennyiben mi sütöttük. Így biztosan nem fog megpenészedni, ha becsomagoljuk. Először műanyag zacskóba tesszük úgy, hogy a lehető legjobban kiszorítsuk belőle a levegőt, majd alufóliába.

Ez a dupla csomagolás a frissesség titka.

Fagyasztás előtt érdemes felszeletelni, így nem kell az egészet kiolvasztani, csupán annyi szeletet, amennyire éppen szükségünk van.

Ami még fontos: írjuk rá a dátumot. A legjobb, ha a fagyasztott kenyeret hat hónapon belül felhasználjuk.

És hogyan olvasszuk ki? Nagyon egyszerű: a mikróban, a sütőben vagy a melegszendvics sütőben.