Nem akarja kidobni a maradékot?

2019.03.12. 10:00

Túl sok tésztát főzött ki, de nem akarja, hogy kárba vesszen? Ahogy azt sem, hogy valami olyan legyen az ebéd, amit a család egyetlen tagja sem enne meg szívesen? Hiszen a káposztás és a túrós tészta már a könyökükön jön ki. Miért nem próbálja ki a következő receptet? Biztosan mindenki megnyalja utána mind a tíz ujját, és még a tészta sem landol a kukában.

Forrás: Taste of Home

Egytálétel a maradék tésztából

Hozzávalók:

  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 200 g gomba, apróra vágva
  • 200 g passzírozott, szűrt paradicsom
  • 1 teáskanál oregánó
  • körülbelül 200 g főtt tészta
  • 30 g vaj
  • 30 g teljes kiőrlésű liszt
  • 200 ml tej
  • 40 g reszelt sajt, plusz 20 g

Elkészítése:
Melegítse elő a sütőt 240 fokra.
Pirítsa meg a hagymát, a fokhagymát és a gombát egy serpenyőben.
Adja hozzá a paradicsomot és az oregánót, majd forralja fel.
Keverje hozzá a tésztát, forgassa jól át, majd öntse az egészet egy hőálló edénybe.
Olvassza meg a vajat, majd keverje hozzá a lisztet, a tejet, és hagyja, hogy a szósz megvastagodjon.
Adja hozzá a 40 gramm reszelt sajtot, és ízesítse ízlés szerint.
Öntse rá a tésztás keverékre, szórja meg a maradék sajttal, és süsse 30 percig.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: