Budapestre érkezik a világhírű séf

2019.03.25. 06:51

A San Pellegrino által a 10 legjobb fiatal skandináv séf közé választott, mexikói származású Santiago Lastra Rodriguez hamarosan Londonban nyitja meg éttermét. Előtte azonban még Budapesten mutatja meg senkivel össze nem hasonlítható stílusát.

Az EatWell eseménysorozat keretében a mexikói Santiago Lastra, a St. Andrea Restaurant séfjével, Barna Ádámmal közösen állította össze nyolcfogásos menüsorát, amelyet együtt prezentálnak majd. Talán éppen ez a pop-up vacsora lesz az utolsó állomás a vándorló nomád életében,

ugyanis hamarosan London belvárosában nyitja meg saját éttermét, Kol Restaurant néven.

Santiago Lastra Rodriguezt szakmájában a nomád séfként szokták emlegetni. Az elmúlt években ugyanis vacsoraestekkel turnézta körbe Európát. Ezidáig 26 országba jutott el világszerte.

Santiago LastraForrás: Alexey Verpeka

A nomád életstílus számára fontos pillanatokról, momentumokról szól. Arról, hogy mindig máshol mutatja meg szülőhazájának, Mexikónak konyháját. Vallja, Mexikóban az étel mindig az élvezetről szól:

A mexikói konyha egyike azon kevés konyhának, amit ha megkóstolunk, érezzük az emberek lelkét is. A mexikói konyhát az teszi olyan különlegessé, ahogy boldogsággal tölt el minket az étel élvezete.

A St. Andrea Restaurant séfje, Barna Ádám az egykori Monarchia területére jellemző tradíciókból és alapanyagokból inspirálódva készíti ételeit. Konyháját átjárja a vidéki szellemiség, amelyet a nagyvárosi pompával ötvöz. Hazánk legrégebbi gasztronómiai platformja, a Dining Guide 2018-ban az Év Séfjének választotta. Először fordul elő az étterem történetében, hogy egy vendégséfet is köszöntenek a konyhán.

A kollegáim is nagyon várják a közös főzést, hiszen mindnyájunkat új impulzusok érnek ilyenkor. Reméljük a St. Andrea Restaurant már meglévő törzsközönsége és új vendégeink is élvezik majd a nomád séf ételeit, és a tőlem megszokott stílusú „szentandreás" fogásokat.

– magyaráz Barna Ádám, séf.

A vacsorák menüje:

  • amuse bouche
  • pisztráng, chili, homoktövis taco
  • répa, retek, földimogyoró ceviche
  • marhanyelv, chirmole, újkrumpli
  • mangalica, répa, borsó
  • spárga, citrom
  • alma, körte, kukorica
  • petit four

A pop-up vacsoraestet Április 11-én és 12-én este tartják a St. Andrea Restaurantban. További információkért látogasson el az esemény weboldalára!

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: