Lehet ennél gyorsabban és egyszerűbben vacsorát készíteni? Aligha!

Vágólapra másolva!
Amikor azt mondjuk, hogy össze kellene dobni valami vacsorát, azt szó szerint értjük. Vagyis: rádobálni a hozzávalókat egy tepsire, megsütni és kész. Lehetne ennél gyorsabban és egyszerűbben? Aligha. A kérdés már csak az: mit süssünk?
Vágólapra másolva!

Ez a probléma még azokat is az őrületbe kergeti, akik egyébként szeretnek főzni. Nem csoda hát, hogy azokat, akik utálnak minden konyhában töltött percet, teljesen haza tudja vágni ez a kérdés.

Mi lehet rá a megoldás? Nagyon egyszerű: a fantázia.

A jól megszokott ételekkel boldogulunk, köszönjük szépen, de az állandóan ismétlődő fogásokat elég könnyű megunni. Azonban, ha van némi fantáziánk, olyan alapanyagokat is összepárosíthatunk, amilyeneket eddig még sosem. Mert nem gondoltunk arra, hogy lehet!

Ilyen a kolbász és a szőlő is, amelyet eddig eszünkben sem jutott még csak egy mondatban említeni sem, mégis jól kiegészítik egymást.

Próbáljuk ki!

A szőlő és a kolbász jól kiegészítik egymást Forrás: Independent

Sült kolbász szőlővel és mogyoróhagymával

Hozzávalók:

  • 5 darab grillkolbász
  • 3 szár rozmaring
  • 3 mogyoróhagyma
  • 2 babérlevél
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 250 g szőlő
  • só és bors

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Jól mossuk meg a mogyoróhagymát, és héjastul vágjuk ketté függőlegesen.
Tegyük egy tepsire a kolbászokat, a rozmaringot, a mogyoróhagymát, a babérlevelet és a szőlőt.
Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg az olívaolajjal és az ecettel.
Süssük, míg a kolbász egyik oldala jól megpirul, majd fordítsuk meg, és pirítsuk a másik oldalát is addig, amíg aranyszínű lesz.