Lerántottuk a leplet: ezért sikertelen a méregtelenítés

méregtelenítés
Vágólapra másolva!
A múlt hét egyik legnagyobb meglepetését az okozta, hogy mennyi tévhit kering a köztudatban a méregtelenítésről. Szintén óriási döbbenet volt rájönni, hogy akár három hozzávalóból is süthetünk süteményt, illetve hogy az üdítőitalok rendszeres fogyasztása akár májkárosodáshoz is vezethet. Megtudtuk, hogyan körözhetjük le az olaszokat főzésben, valamint hogyan frissítsük fel tavasszal a konyhánkat. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Közeledik a kékfrankosrajongók ünnepe

Április 13-án, szombaton 14 órától a budapesti Danubius Hotel Gellértben 15 borvidék több mint 60 borászatának százötvennél is több bora lesz kóstolható a Winelovers Kékfrankos Április Nagykóstolóján.

3+1 egyszerű tipp a konyha tavaszi felfrissítésére

Most már nemcsak a naptár, hanem a hőmérő szerint is itt van végre a tavasz, a jó idő, úgyhogy vele együtt jöhetnek az aktív időszakok is! Például hozzáláthatunk a konyha tavaszi felfrissítésének. Hiszen egy szemet gyönyörködtető, meghitt konyhában jobb kedvvel fogyasztjuk el a kávénkat, és lendületesebben indulhat a reggel.

A növények emcsak üdévé teszik a konyha megjelenését, de oxigéntisztító hatásukról is ismertek Forrás: Konyhakiállítás

Nem véletlenül a tavasz a nagytakarítás ideje: a sötét hónapok után nagy szükség van a megújulásra. Télen hajlamosak vagyunk a kényelmes és meleg lakásban, kuckózva tölteni az időnk nagy részét. Valószínűleg közben rengeteg olyan dolgot is felhalmozunk, amikre egyáltalán nincs szükség. Nézze meg a többi tippet is!

Újraforgatták a Trónok harca főcímét

Az Oreo hamarosan piacra dobja a limitált kiadású Trónok harca kekszeket, így kíván tisztelegni a sorozat előtt. Ám ez még nem minden, ugyanis még a főcímet is újraforgatták – a maguk módján.

Ez a legnagyobb tévhit a méregtelenítésről

A tavasz beköszöntével nemcsak a természet újul meg, hanem mi is erre törekszünk. A legelső dolog, ami eszünkbe jut, az a méregtelenítés és a tisztító kúrák. Hiszen hogyan is pucolhatnánk ki jobban a testünket, mint egy teljes körű takarítással? – gondoljuk felvillanyozva. Ez azonban sajnos nem így működik.

Sokan a méregtelenítést egy-egy alapanyag, étel vagy ital kizárólagos vagy megnövelt fogyasztásától remélik, rosszabb esetben kapszuláktól, teáktól és egyéb termékektől Forrás: Shutterstock

A női magazinok és a bulvároldalak cikkeinek hatására az a kép él az emberek fejében, hogy a testben felhalmozódó méreganyagok okozzák minden gondjukat/bajukat – például a túlsúlyt, a narancsbőrt és egyéb bőrproblémákat, a fáradtságot vagy akár a rákot –, és azoktól a legkönnyebben egy „méregtelenítő kúrával" tudnak megszabadulni. Vagyis „instant" módon akarnak meggyógyulni – kezdi rögtön Perjes Kinga táplálkozási tanácsadó.

Nagyon jól érzi magát itthon a világhírű magyar séf

Tízfogásos, négykezes vacsorát mutatott be együtt Tiago Sabarigo és Rácz Jenő a Costes Downtownban. Előbbi a Costesnek, utóbbi a sanghaji Taina Table-nek szerzett Michelin-csillagot. A különleges esemény egyik apropóját az adta, hogy Rácz hamarosan saját éttermet nyit – méghozzá itthon. A két séffel beszélgettünk.

9 jel, hogy több vízre van szükségünk

Ha fejfájást, feledékenységet vagy ingerlékenységet tapasztalunk, ideje megragadni a vizespalackot. Ez ugyanis csak néhány példa a dehidratáció, a kiszáradás tünetei közül.

A felnőtt nőknek átlagos fizikai aktivitás esetén napi 2, a férfiaknak pedig 2,5 liter vizet kellene fogyasztaniuk Forrás: Shutterstock

Mivel a víz a sejtek elsődleges építőeleme, erősíti az izmokat és hidratálja a bőrt, további kellemetlenségekre számíthatunk, ha nem figyelünk oda fogyasztására. Lássuk, melyek a dehidratáció jelei!

Így körözzük le az olaszokat főzésben

A rizottó leginkább Észak-Olaszországhoz, különösen Milánóhoz kapcsolódik erősen. Ez egy rizses egytálétel, amelyet az olaszok különleges módon készítenek: a rizst zöldség- vagy húsleves alaplében főzik meg. Vajon le lehet körözni az anyaországot rizottókészítésben?

Hogyan tegyük gyermekeink számára vonzóvá az egészséges táplálkozást?

Leginkább a gyermekes családok fogyasztanak kevés zöldséget és gyümölcsöt. A kulcs a gyermekek bevonása az egészséges ételek elkészítésének különböző fázisaiba – hangzott el az Európai Friss Kalandok második, 2019-es évének tavaszi workshopján.

A magyarok fejenként csak napi 262 gramm zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak Forrás: Healthy Magazine

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kutatásai igazolják, hogy a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása lényeges szerepet játszik a gyermekek fejlődésében, az egészségügyi állapot javításában és fenntartásában. Azonban a nemzetközi trendekkel párhuzamban Magyarországon is folyamatosan csökken ezen termékek fogyasztása.

Pakora: egy falat szenvedély Indiából

A pakora indiai bundás, sült zöldséget jelent, amelyet az éttermektől kezdve az utcai árusokig mindenhol lehet kapni. Örömmel sütik a családnak és a váratlan vendégeknek egyaránt, majd paradicsomcsatnival tálalják fel.

Így hogyan menti meg Marvel Kapitány a világot?

Jessica Leigh Clark-Bojin elképesztő nő. Szuperképességével még magát Marvel Kapitányt is képes volt pitévé változtatni. Így hogyan fogja megmenteni a világot? Még Stan Lee nagysága előtt is a maga módján tisztelgett.

Pinty került a boroscímkére

A Nagygombos Borászat a Mátrai borvidéken található, a 90 hektárról a fiatal női borász, Barta Anna készíti a borokat. A pincészet életében új fejezetet jelent a portfólió és az arculat megújítása.

Kíváncsi a legújabb magyar ginre? Akkor lapozzon tovább!