Cukor- és gluténmentes kókuszgolyót hoz a nyuszi

2019.04.17. 08:35

Iklódi Dóra, a Cukormentes örömök című könyv szerzője, újragondolta a kókuszgolyót, mint hagyományos vendégváró desszertet, és cukor- valamint gluténmentessé tette. Így bebizonyította, hogy a mentes is lehet finom. Elkészítéséhez sem cukor, sem különösebb konyhai gyakorlat vagy kézügyesség nem szükséges.

Cukor- és gluténmentes kókuszgolyó a húsvéti asztalraForrás: Coca-Cola Magyarország

Locsolóváró kókuszgolyó

Elkészítése gyors, egyszerű, így biztosan nem kell a húsvétot a konyhában töltenie.

Hozzávalók:

  • 400 g kókuszreszelék
  • 250 g vaj
  • 1,65 dl kókuszital
  • 70 g kókuszliszt vagy mandulaliszt
  • 190 g porrá őrölt xilit
  • 100 g hántolt mandula
  • 1 teáskanál rumaroma

Elkészítés:
Forralja fel a kókusztejet az édesítővel, majd adja hozzá a rumaromát.
Keverje bele a kókuszreszeléket, a kókuszlisztet, a vajat, és dolgozza össze.
Tegye pár percre a fagyasztóba, hogy kihűljön.
Formázzon a masszából golyókat, és a közepébe nyomjon egy mandulaszemet.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: