Legalább 9 olyan ételről tudunk, amely ellen II. Erzsébetnek van némi kifogása. Mint a tészta és a rizs. Egyiket sem szívesen eszi, ezért
az ebédje leginkább halból, csirkehúsból és zöldségekből áll.
Ám a királynő nemcsak a tésztát száműzte étrendjéből, hanem a krumplit is – keményítőtartalma miatt. Ó, pedig ha tudná milyen finom is a jó magyar, házi kolbászból és friss tejföllel készült rakott krumpli!
Továbbá nem hajlandó megenni a steaket sem, mert a húst csak jól átsütve szereti. Tiltólistás még a fehérhéjú tojás, mert őfelsége úgy gondolja,
hogy a barna héjúnak sokkal jobb az íze.
A következő a hagyma és a fokhagyma. Ha valaki olyan gyakran találkozik másokkal, mint a királynő, akkor nem engedheti meg magának, hogy körüllengje a hagymaszag. Ez teljesen érthető. Ám az már egy picit furcsa, hogy a kenyér héját is mindig le kell neki vágni.
Kedvence a tonhalas, majonézes, uborkás és paprikás szendvics – de csak úgy eszi meg, ha a kenyérszeleteken nincs rajta a héja.
II. Erzsébet királynő a szezonon kívüli gyümölcsöket is elutasítja. Neki nagyon fontos a szezonális táplálkozás, amit még akkor is betart, ha valaki a kedvenc gyümölcsével, például eperrel kínálja meg szezonon kívül.
Bár nem étel, de érdemes megemlíteni a teát is, amelyet hagyományosan, csak tejjel iszik. Egyáltalán nem szívleli, ha ezt a nemes italt cukorral vagy bármilyen édesítőszerrel tálalják elé.