Szeretne jó rozékat kóstolni?

rozé
Vágólapra másolva!
Több mint hatvan pincészet rozéi és más stílusú borai, valamint kovászos kenyerek és más finomságok mellett koncertek, ifjúsági és egyéb programok várják a 8. Rosalia Fesztivál látogatóit a Városligetben.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi egy-két évtizedben világszerte és Magyarországon is divatba jött a rozé. Hazánkban már a borfogyasztás tizedét teszi ki – idézte fel a Rosalia szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Zilai Zoltán fesztiváligazgató, a Magyar Bor Akadémia elnöke.

Mint emlékeztetett, Magyarországon 1985-ben került a piacra az első bor rozé megnevezéssel,

azóta nemzetközi mércével is kiemelkedően versenyképessé vált a magyar rozékínálat, amit a nemzetközi borversenyeken elért eredmények is bizonyítanak.

– vélekedett.

A borozókat minden este koncert és éjszakába nyúló buli szórakoztatja Forrás: Shutterstock

A friss, gyümölcsös rozék mellett – ugyan kis mennyiségben, de – megjelentek a piacon a komolyabb, érlelt tételek. Ilyenek a Rosalián is kóstolhatók lesznek, de

nem hiányoznak majd a pezsgők és a sillerek, valamint a fehér- és vörösborok sem.

Oláh Rita, a fesztivál sajtófőnöke felidézte, hogy a Rosalia 10 kiállítóval és 1000 látogatóval indult a Gesztenyés kertben, majd három éve a megújuló Városligetbe költözött a fesztivál, amely 2018-ban már 30 ezer látogatónak kínálta 70 pincészet borait és számos programot.

A Rosalia fókuszában idén a borokon túl a kovászos kenyér áll, ezért a KovászLabor szakmai közösség külön standon kínálja saját készítésű kenyereit.

Ezek mellett a gasztronómiai kínálat a színvonalas street food jegyében vonultat fel új és már évek óta fellelhető finomságokat. A borozókat minden este koncert és éjszakába nyúló buli szórakoztatja.

A fesztivál teljes programja a www.rosalia.hu honlapon érhető el. A 8. Rosalia Fesztivált május 31. és június 2. között tartják a Városligetben.