Így biztosan nem fog tönkremenni a cseresznye a fán

2019.05.27. 09:39

A hétvégén kimentünk a kertbe, a cseresznyefához falatozni, közben apukám arról mesélt, hogy annak idején, gyerekként tűkön ülve várták az első piros szemeket. Néha az sem számított, hogy egy kicsit még zöld, az íze meg savanyú. Akik bátrak voltak, felmentek a fa tetejére, ahol a legjobban éri a nap a szemeket, és ahol a leghamarabb érnek be. Ott lehetett igazán finom, zamatos cseresznyéhez jutni. Manapság azonban ennek értéke is csökkent, és legtöbbször ott megy tönkre a fán vagy a kamrában, mert egy idő után megunjuk. Azért, hogy megmentsük őket a kidobástól, három olyan receptet is hoztunk, amelynek fő alapanyaga a cseresznye.

Forrás: Natasha's Kitchen

Cseresznyés torta

Hozzávalók a feltéthez:

  • 55 g sózatlan vaj
  • 150 g barna cukor
  • 400 g cseresznye

Hozzávalók a tésztához:

  • 200 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • egy csipet só
  • 128 g cukor
  • 115 g vaj
  • 2 nagy tojás, kettészedve
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1/2 csésze teljes tej

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 176 fokra. Kenjük ki vajjal a tortaformát.
A feltéthez olvasszuk meg a vajat a serpenyőben, majd adjuk hozzá a barna cukrot. Keverjük, míg a cukor elolvad.
Vegyük le a tűzről, öntsük a tortaforma aljára, majd nyomkodjuk bele a kimagozott cseresznyéket.
A tészta elkészítéséhez keverjük össze egy tálban a lisztet, a sütőport és a sót.
Egy másik tálban egy kézi robotgéppel dolgozzuk össze a cukrot és a vajat. Körülbelül 5 perc után keverjük hozzá a tojássárgákat, végül a vaníliaaromát.
Öntsük hozzá a meleg tejet, és váltsunk alacsonyabb sebességfokozatra.
Adjuk hozzá a lisztes keveréket folyamatos keverés mellett.
A tojásfehérjét verjük habosra egy harmadik tálban, majd keverjük a tésztához. Dolgozzuk jól össze, majd tegyük a tortaformába.
Süssük 55 percig.

Lapozzon tovább a következő receptért!

Előző
Következő