Kiderült, milyen ételeket szeret a magyar

2019.06.06. 08:46

Az internetezők nagy többségének a magyar konyha a kedvence, egy új étel kipróbálására 2000-5000 forintot szánnak, és mielőtt elmennének egy új étterembe, az interneten olvasnak róla – derült ki a Bónusz Brigád és a GKI Digital közös, étterembe járási szokásokról készített felmérésből.

A válaszadók több mint fele szeret teljesen új ízeket kipróbálni. A 25-39 évesek között ez az arány még magasabb, közel 75%. Külföldön a válaszadók fele próbálja ki a helyi jellegzetességeket, de csak akkor,

ha nincs benne szokatlan alapanyag.

A felmérés szerint a legtöbben hagyományos éttermet választanak, ha nem otthon étkeznek. A gyorséttermek a 18-24 évesek körében a legnépszerűbbek, 50 éves kortól a hagyományos étterem vezet az étteremtípusok között.

Harmadik helyen a görög, negyediken pedig a kínai ételek végeztekForrás: HunterLab

A válaszadók 87%-ának a magyar ízvilág a kedvence. Második helyen az olasz ételek végeztek 76%-kal, miközben a 30-39 évesek még ennél is nagyobb arányban rajongói az olasz konyhának.

Harmadik helyen a görög, negyediken pedig a kínai ételek végeztek. A 18-29 évesek az amerikai és a mexikói ételeket is kedvelik.

A legtöbben, a választ adók 72%-a a neten olvas utána az adott helynek, mielőtt elmenne oda. Közel 60%-uk ismerősei ajánlásaira hagyatkozik. A barátok ajánlása a legfiatalabb korosztályban még nagyobb arányú, 76%, a neten pedig a 30-39 éves válaszadók 91%-a ellenőrzi a kinézett éttermet – írták.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: