Ezért lett népszerű a sült tarantula

bizarr étel
Sült tarantula
Vágólapra másolva!
A múlt hetünk is azzal telt, hogy csak meresztettük a szemünket a csodálkozástól. Kiderült, hogy a legjobb és legegészségesebb alapanyagainkból eszünk a legkevesebbet, illetve hogy miért lett népszerű étel a sült tarantula. Megtudtuk továbbá, hogy fagylaltból készül a világ egyik legfinomabb kenyere, valamint hogy ha a desszertet előételként fogyasztjuk, a kilóinknak kedvezünk. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Ez lesz idén a grillszezon sztárja

Ez a recept két dologra emlékeztet minket. Az egyik, hogy grillen nemcsak főétel, hanem desszert is készülhet. A másik pedig az, hogy a legegyszerűbb receptek a legcsodálatosabbak.

Így vegye rá gyerekét a zöldségfogyasztásra

A gyermekekhez a játékosságon keresztül vezet az út. A legkisebbek számára bármi érdekes tud lenni, ami a nyelvükön szól hozzájuk. Ez a zöldség- és gyümölcsfogyasztás esetében is igaz. Sok szülő szembesül azzal, hogy gyermeke nem rajong sem a zöldségekért, sem a gyümölcsökért.

Már kicsi korban érdemes meghozni a gyermekek kedvét a zöldségekhez és a gyümölcsökhöz Forrás: Shutterstock

Ugyanakkor a zöldségek és gyümölcsök fogyasztása a kiegyensúlyozott táplálkozás és az egészség alapja, ezért már minél fiatalabb korban szükséges belecsempészni a gyermekek életébe.

Fagylaltból készül a világ egyik legfinomabb kenyere

Hogyan lehet a fagylalt és a liszt párosából kenyeret sütni? A felvetés annyira különös és annyira hihetetlen, hogy nem is csoda, ha szkeptikusan állunk hozzá.

Ön megkóstolná a sült tarantulát? Szavazzon!

A sült pók igen nagyon népszerű Kambodzsában, különösen Skuon és Siem Reap városában. A helyiek az utcákon árulják és szívesen kínálják a turistáknak. Először páclébe áztatják, majd fokhagymás olajban sütik ki. Noha ekkor a pók már nem él, még így sem néz ki túl bizalomgerjesztően.

A sült tarantula sörrel és rizsborral a legjobb Forrás: io9.gizmodo.com

A pókevés az 1970-es években, a kommunista mozgalom idején vált elterjedté, amikor annyira elszegényedtek az emberek és olyan éhesek voltak, hogy mindent megettek, amit meg lehetett. Persze csak ritkán fogyasztják, mert drágának számít az ő pénztárcájukhoz. Csak különleges alkalmakkor eszik, mint egy születésnap, leginkább sörrel vagy rizsborral.

Ezek az esküvői torták lesznek menők idén nyáron - képek

Az esküvői tortatrend is olyan, mint az időjárás. Folyton változik. Néhány évtizede még el sem tudtuk volna képzelni, hogy a nagy napon fekete tortát szolgáljanak fel, most pedig ez az egyik legkeresettebb fajta. A fekete és az arany kombinációja a luxus és a kifinomultság érzetét kelti.

Ezt mindenképp tudnia kell a lenmagról

A lenmagot az egyik legértékesebb alapanyagunkként tartjuk számon. Ennek egyik oka, hogy izomlazító hatással bír, így tea vagy pakolás formájában tökéletes az izomláz kezelésére. Ez különösen ebben az időszakban fontos, hiszen még nem köszöntött be az igazi nyár, így az idő tökéletesen alkalmas túrázásra, biciklizésre és más edzésformákra.

A lenmag tartalmazza a legtöbb esszenciális olajat Forrás: Shutterstock

Emellett egy dán és svéd kutatókból álló csoport arra jött rá, hogy a lenmag segít fenntartani a bélrendszer egészséges állapotát. A kutatócsoport elsősorban azt vizsgálta, miként befolyásolja a lenmagfogyasztás a bélmikrobiótát, vagyis a bélben élő mikroorganizmusok összességét.

Nehéz napja lesz? Rohan a munkába? Készítse ezt reggelire

A leghasznosabb dolog, amit az elmúlt napokban tanultam, hogy a tojás és a túró párosa képes a mennyekbe repíteni. Ráadásul ez a legjobb módja, hogy energiától duzzadóan vághassunk neki a napnak.

Ez az egyik legjobb alapanyagunk, mégis keveset eszünk belőle

A csicseriborsó az indiai konyha egyik legismertebb összetevője. Különösen a vegetáriánusok és a vegák fogyasztják előszeretettel; nekik köszönhető, hogy olyan divatossá vált manapság. Persze meg lehet érteni, hiszen rendkívül gazdag fehérjében és rostban.

A csicseriborsó segíti az alvást és serkenti a memóriát Forrás: Shutterstock

A csicseriborsó is – mint minden hüvelyes – összetett szénhidrát. Ez azt jelenti, hogy a gyomor lassan emészti meg, így sokáig biztosít energiát. Még a nagyon szigorú diéták esetén is szükség van szénhidrátra, amelyet ezzel könnyedén tudunk fedezni – mondjuk leves vagy saláta formájában.

12 alapanyag, amit nem grillezünk, pedig érdemes lenne

A grillezett gyümölcsök azért olyan isteniek, mert a bennük lévő cukor hőre karamellizálódik. Próbáljuk ki a barackot vagy a szilvát. Önmagában vagy jégkrémmel fogyasztva ínycsiklandó desszert.

Nem evett még így sárgarépát? Lesz mit bepótolnia

Ha meghalljuk a sárgarépa szót, akkor rögtön nagymamánk vagy anyukánk aranysárga húslevese jut róla az eszünkbe. Ebből is látszik, mennyire nem vagyunk kreatívak, ha a répáról van szó. Pedig számtalan módon felhasználhatjuk.

Fröccsben a rozé, prémiumborként a fehér tarol a nyári fesztiválokon

A fröccsben és tisztán is fogyasztható zamatos boroknak mára stabil táboruk van a fesztiválokon. Szokták mondani, hogy a nyár itala a rozé, amit jól bizonyít a tény, hogy a rozéból készített különböző fröccstípusok a fesztiválozók egyre nagyobb kedvencei.

Kíváncsi a kagylóra, amely a férfiak legnemesebb szervére hasonlít? Lapozzon tovább!