Ezen a nyáron mindenki így eszi a görögdinnyét

dinnyesaláta
Vágólapra másolva!
A nyár első dinnyéi általában egy szempillantás alatt elfogynak. Aztán egyre több kerül belőle a hűtőbe, és azt vesszük észre: besokallt a család. Pedig a dinnyét nemcsak magában lehet enni, hanem akár mézzel bevonva és grillezve vagy salátaként. Próbáljuk ki a következő receptet, amely garantáltan a kedvencünkké válik ezen a nyáron.
Vágólapra másolva!
Dinnyesaláta sajttal és korianderlevéllel Forrás: The Kitchn

Dinnyesaláta

Hozzávalók:

  • 1 kisebb dinnye
  • 1 evőkanál reszelt limehéj
  • 2 lime frissen facsart leve
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál csilipor
  • 56 g finomra reszelt sajt
  • 30 g apróra vágott, friss korianderlevél

Elkészítés:
Vágjuk kockára a dinnyét, majd keverjük össze egy tálban a lime héjával, a limelével, a sóval és a csiliporral.
Adjuk hozzá a sajtot és a koriandert, majd forgassuk újra össze.
Ízlés szerint adhatunk hozzá még egy kis sót, csiliport vagy adott esetben borsot is.