Bizarr ételtrendek nyomában

Vágólapra másolva!
A japán ötlet, amely szerint jó buli meztelen női testről szusit enni, az 1990-es években indult el nyugat felé és hódította meg a világot. Ez csak egy a számos trend közül, amely első hallásra talán bizarrnak tűnhet, mégis elképesztő népszerűségnek örvend. Ezeknek a divathullámoknak jártunk a végére a múlt héten. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Kezdetét vette az ország bortesztje

Negyedik alkalommal mérik fel a hazai internetezők boros szokásait: kezdetét vette az ország bortesztje. A kérdőívet kitöltőkre ezúttal minden eddiginél értékesebb díjak várnak.

Ezek a történelem legbizarrabb ételekkel kapcsolatos szokásai

Az ételtrendek nagyon furcsa dolgok. Némelyik újdonság ízletes és szórakoztató, míg a másik inkább különös és megdöbbentő. Csak arra tudunk gondolni: miért akar valaki ilyet enni vagy inni? Sőt, némelyik annyira bizarr, hogy még meg is mosolyogtat amellett, hogy elborzaszt.

A syllabubs közkedvelt ital volt Forrás: All Things Georgian

Bizonyos források szerint a 18., mások szerint pedig a 16. században létezett egy desszertital, amelynek neve syllabubs volt. Ez lényegében három fő összetevőt tartalmazott: tejszín, valamilyen sav, általában citromlé és bor. És ez még csak egy a sok közül.

Alacsony cukortartalmú vagy cukormentes: mit jelentenek a jelölések?

Az energia- és a cukortartalomra vonatkozó állítások esetén számos tévhit kering a köztudatban. Ideje tiszta vizet önteni a pohárba.

Ha répát eszünk, tényleg látni fogunk a sötétben?

A sárgarépa-fogyasztás segít látni a sötétben, a C-vitamin legjobb forrása a narancs, érdemes elkerülni az esti gyümölcsfogyasztást – ezek és ehhez hasonló tények keringenek az emberi köztudatban. De vajon igazak, vagy mítoszok csupán?

Ha sok répát eszünk, jól fogunk látni a sötétben? Mítosz! Forrás: Shutterstock

Angliában készítettek egy kutatást, amelynek során 2000 felnőttet vizsgáltak. Rájöttek, hogy rengetegen vannak, akik tévhitekkel élnek az étel- és italfogyasztást illetően. Persze ez a jelenség nemcsak a britek körében figyelhető meg, hanem az egész világon.

Hűsítőre vágyik, mégis szívesen inna egy jó kávét?

Azúrkék víz, végtelen, ragyogó égbolt, langymeleg esték és kellemesen hosszúra nyúló éjszakák – ilyen az ausztrál nyár hangulata. A Nespresso kávészakértői idén is két új jegeskávé-különlegességet készítettek, amelyeket az ausztrál nyár hangulata ihletett!

Ezek az ételek furcsa dolgokat tesznek a testünkkel

Számos olyan alapanyag van, amelynek ha túlzásba visszük a fogyasztását, már jelentkeznek is a furcsábbnál furcsább testi tünetek és elváltozások. Gondoljunk például a sárgarépára, amiből, ha túl sokat eszünk, a benne lévő pigment, a béta-karotin miatt narancsos árnyalatú lehet a bőrünk.

A sütés olyan, mint egy tudomány Forrás: Shutterstock

12 tipp, hogy a miénk legyen a legfinomabb muffin a szomszédságban

A muffin a világ egyik legegyszerűbben elkészíthető desszertje, mégis számos vakvágányra tévedhetünk sütés közben – főleg kezdőként. Még jó, hogy az interneten már minden problémára van megoldás, így a muffinkészítés buktatóit is fellelhetjük. Lássuk, melyek a leggyakoribb hibák, amelyekre érdemes figyelni.

Nincs energiája? Nyári szuperételek az egész napos lendületért

A szuperételek olyan alapanyagok, amelyek a tápanyag-összetételüknek köszönhetően jóval több egészségügyi előnyt biztosítanak a többi alapanyaghoz képest. Hét ilyen zöldséget is mutatunk.