Nem csak a férfiak szívéhez vezet az út a hasukon keresztül

párkapcsolat, pár, szerelem, étkezés
Vágólapra másolva!
A legújabb kutatások bebizonyították, hogy a nők sokkal könnyebben kerülnek romantikus hangulatba teli hassal, mintha üres lenne gyomruk. Vagyis: romantikázás előtt érdemes megetetni kedvesünket.
Vágólapra másolva!

A romantika a konyhában kezdődik, nem a hálószobában – szokták mondani. A Drexel Egyetem kutató pedig be is bizonyították ezt a feltevést. Az Appetite folyóiratban megjelent tanulmány szerint a női agy sokkal könnyebben kerül romantikus hangulatba, ha tele a nő gyomra, mintha üres.

Nem csak a férfiak szívéhez vezet az út a hasukon keresztül Forrás: Shutterstock

Ezt úgy vizsgálták, hogy a nőket két csoportra osztották: az egyik csoport tagjainak éhesen, a másiknak jóllakottan mutattak romantikus élethelyzeteket mutató képeket. Közben végig figyelték az agyi aktivitást.

Az eredmények alapján megállapították, hogy a jóllakott nők örömközpontjára sokkal inkább hatással voltak a képek, mint a másik csoport esetén.

Az evés hatására ugyanis bekapcsolt az agyukban a jutalomért felelős áramkör, sokkal nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak lettek – illetve nyitottabbak egy kis összebújásra.