A túlzott izzadásnak a táplálkozás is lehet az oka

Egykor vegán volt, de ma már nyers húst fogyaszt: Eva LaRoche állítja, egészségesebb mint valaha
Vágólapra másolva!
Amikor nyáron a piknikasztalnál ülünk grillcsirkét vagy bordát majszolva, egyszer csak azt vesszük észre, hogy gyöngyözik a homlokunk. Meg sem lepődünk rajta, hiszen nyár van, meleg van, ez természetes – még akkor is, ha nem közvetlenül a napon ülünk. Pedig nem csak a naptól izzadhatunk.
Vágólapra másolva!

Dr. Brunilda Nazario elmondta a HuffPostnak, hogy a fehérjék fontos részei az egészséges és kiegyensúlyozott étrendnek, bár fogyasztásuk okozhat némi kellemetlenséget: mondjuk izzadást. Ennek fizikai oka abban keresendő, hogy az emésztés során termelt hő a bőrpórusokon át, izzadás útján távozik.

A szakértők szerint a fehérjének az étrendünk 10-35%-át kellene kitennie.

Az emésztés energiát használ fel, amelynek mennyisége attól függ, hogy mit eszünk. Vannak olyan táplálékok, mint mondjuk a hús, amelynek megemésztésével kalóriát is égetünk. És itt nem a húson van a hangsúly, hanem a fehérjéken: a fehérjék kalóriát égetnek. Mert az emésztéshez sokkal több energiát használ fel a szervezet, mint a szénhidrátok vagy a zsírok esetén.

A szakértők szerint a húsfogyasztással annyi kalóriát elégetünk, mintha az edzőteremből jöttünk volna.

Mivel a fehérjefogyasztás izzadáshoz vezethet, mindig pótoljuk a vizet, amit a bőrünkön át elveszítünk. Így igyekezzünk elkerülni a dehidratációt.