Aranyat kapott egy magyar pezsgő a legrangosabb nemzetközi versenyen

pezsgő
Vágólapra másolva!
18 ország pezsgőit, köztük hazai tételeket is díjaztak a legrangosabb nemzetközi pezsgőversenyen, a Champagne és Pezsgő Világbajnokságon (CSWWC). A somlói Kreinbacher Birtok Brut Classic 2015 Magnum aranyérmet, három további magnum palackban érlelt pezsgőjük ezüstöt kapott. Kiemelkedően szerepelt továbbá a Carassia - Kárászteleki Pezsgőpincészet is: egy arannyal és két ezüsttel zárták az idei versenyt.
Vágólapra másolva!

A CSWWC (Champagne and Sparkling Wine World Championships) egyedülálló a nemeztközi borversenyek között. Célja, hogy kizárólag a világ legjobb pezsgőit díjazzák, így ennek megfelelően csak arany- és ezüstérmeket hirdetnek ki.

Idén harmadával nőtt a nevezések száma: 18 ország került fel az éremtáblázatra és rekordszámú, összesen 185 arany és 212 ezüst született.

A somlói Kreinbacher Birtok ötödik éve indul a megmérettetésen, ahol Brut Classic 2015 Magnum pezsgőjük

az aranyéremmel megismételte tavalyi sikerét.

A furmint és chardonnay házasításából készített, több mint három évig érlelt tradicionális pezsgőt már 2018-ban is kiemelkedőnek találták a bírák. Az akkor még bevezetés előtt álló pezsgő a Best Hungarian Future Release kategóriagyőztes címet is kiérdemelte.

A somlói Kreinbacher Birtok Brut Classic 2015 Magnum pezsgője az aranyéremmel megismételte tavalyi sikerét Forrás: Getty Images/iStockphoto/Poike/Poike

A három további ezüst egyikét a Kreinbacher most debütáló, Rosé Brut 2016 Magnum pezsgője kapta. A Birtok legelső, magnum palackban érlelt roséja kapcsán a szakértők kiemelték fiatalos, gyümölcsös karakterét.

A 2016-os évjáratból a Kreinbacher két másik pezsgője is ezüstöt kapott: a Brut Classic 2016 Magnumot és a Prestige Brut 2016 Magnumot minimum 2,5 év hosszú érlelés után mutatja majd be a Birtok.

A Kárászteleki Pezsgőpincészet szintén kivételes eredménnyel zárta a versenyt: a Carassia Classic Brut pezsgő magnum palackja aranyat, két további pezsgőjük ezüstöt kapott.

A nemzetközi mezőnyben a legtöbb érmet szerző ország ezúttal Olaszország lett

(Trento és Franciacorta tradicionális pezsgőivel), az Év Pezsgőkészítője címet szintén olasz induló, a 15 aranyérmet szerző Ferrari kapta meg.

A borvidékek közül a franciaországi Champagne 61 aranyéremmel és 49 ezüsttel őrzi vezető pozícióját. A champagne-házak közül kimagasló eredménnyel zárta a versenyt a Louis Roederer, sikerrel szerepeltek a Kreinbacher champagne-válogatásában elérhető házak: a Piper-Heidsieck, a Deutz és a Charles Heidsieck évről-évre őrzik helyüket az aranyérmesek között.

A presztízs cuvée-k között a Dom Pérignon öt arannyal emelkedik ki a mezőnyből, a Rare Champagne két aranyat érdemelt ki. Az itthon is népszerű champagne-házak, mint a Moët & Chandon, a Veuve Clicquot és a Ruinart szintén halmozták az érmeket.

A CSWWC világbajnoki és nemzeti trófeákat – köztük az abszolút világelső pezsgőt – november 4-én, a londoni díjátadó gálán hirdetik majd ki.