Ebben a halban biztosan nincs szálka. De még hal se

hal sült hal zöldségek
Vágólapra másolva!
Először feltalálták a húsmentes hamburgerhúst, most pedig megcsinálták a hal nélküli halat is. Az Impossible Foods élelmiszeripari vállalat növényi alapú receptekből, laboratóriumi körülmények között készít húsokat és már halakat is.
Vágólapra másolva!

A vállalat törekvései közé tartozik, hogy 2035-re minden állati eredetű táplálékra növényi alternatívát dolgozzon ki.

A halmentes hal fejlesztését környezetvédelmi szempontok miatt kezdte meg a vállalat.

A világgazdasági fórum szerint a tengeri halállomány kezd kimerülni – elsősorban a túlhalászás miatt. Viszont vannak, akik szembe mennek ezzel a feltételezéssel; szerintük a halállománnyal semmi gond.

Mindenesetre az Impossible Foods nem az egyetlen vállalat, ahol növényi alapú halat fejlesztenek.

Ott van még a Good Catch is, amelynek halmentes tonhala már elérhető a piacon. Chris Kerr, a vállalat vezérigazgatója elmondta, hogy a tonhal hat növényi alapanyagból áll

– többek között csicseriborsó-lisztből és lecsefehérjéből.

Ezzel szemben a Beyond Meat vállalat viszont azt mondta, hogy egyellőre hagyja a halat és továbbra is a csirkére, a sertésre és a marhára összepontosít – ezeket fejleszti ki növényi alapú összetevőkből.

Az AT Kearney globális tanácsadó néhány hónapja már kijelentette, hogy 2040-re az emberek által elfogyasztott hús 60%-a nem állati eredetű, hanem mesterségesen előállított, növényi alapú lesz. Úgy tűnik, egyre közelebb vagyunk ennek a megvalósulásához.