Így készül az igazán finom szilvalekvár

szilvalekvár
Vágólapra másolva!
Jó hír nekünk, a szilva szerelmeseinek! A rövid élettartalmú nyári gyümölcsök ízét egész évben élvezhetjük, ha kifőzzük lekvárnak. Ha pedig néhány titkos alapanyagot is hozzáadunk, akkor még finomabb lesz.
Vágólapra másolva!
A házi szilvalekvár naranccsal és fahéjjal még finomabb Forrás: Shutterstock

Szilvalekvár

Hozzávalók:

  • 2 kg szilva
  • 1 csésze frissen facsart narancslé
  • 1 csomag pektin
  • 600 g cukor
  • 3 evőkanál reszelt narancshéj
  • 1 és ½ teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:
Öntsük a félbevágott szilvákat és a narancslevet egy nagy, rozsdamentes acéledénybe.
Forraljuk fel a keveréket, azután csökkentsük a hőt. Főzzük tovább, amíg a szilva megpuhul – ez körülbelül 5-7 perc.
Adjuk hozzá a pektint és folyamatos keverés mellett forraljuk tovább.

Ha szeretjük a csípőset, szórjunk bele egy kis csiliport is.

Öntsük hozzá a cukrot, a narancshéjat és a fahéjat. Főzzük tovább, amíg jól összekeveredik.
Ha elkészült, töltsük előre felmelegített befőttesüvegekbe, majd zárjuk le légmentesen.
Tegyük száraz dunsztba egy napra, azután már fogyaszthatjuk is.