Így készül az igazán finom szilvalekvár

2019.07.24. 09:45

Jó hír nekünk, a szilva szerelmeseinek! A rövid élettartalmú nyári gyümölcsök ízét egész évben élvezhetjük, ha kifőzzük lekvárnak. Ha pedig néhány titkos alapanyagot is hozzáadunk, akkor még finomabb lesz.

A házi szilvalekvár naranccsal és fahéjjal még finomabbForrás: Shutterstock

Szilvalekvár

Hozzávalók:

  • 2 kg szilva
  • 1 csésze frissen facsart narancslé
  • 1 csomag pektin
  • 600 g cukor
  • 3 evőkanál reszelt narancshéj
  • 1 és ½ teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:
Öntsük a félbevágott szilvákat és a narancslevet egy nagy, rozsdamentes acéledénybe.
Forraljuk fel a keveréket, azután csökkentsük a hőt. Főzzük tovább, amíg a szilva megpuhul – ez körülbelül 5-7 perc.
Adjuk hozzá a pektint és folyamatos keverés mellett forraljuk tovább.

Ha szeretjük a csípőset, szórjunk bele egy kis csiliport is.

Öntsük hozzá a cukrot, a narancshéjat és a fahéjat. Főzzük tovább, amíg jól összekeveredik.
Ha elkészült, töltsük előre felmelegített befőttesüvegekbe, majd zárjuk le légmentesen.
Tegyük száraz dunsztba egy napra, azután már fogyaszthatjuk is.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: