Dél-Afrika már imádja, és mi is fogjuk

koeksisters
Vágólapra másolva!
A koeksisters ugyanolyan egyedülálló a dél-afrikaiak számára, mint az amerikaiaknak a fánk. Ez egy édes és ragacsos szirupba áztatott, sült tészta, amelyet az afrikai nagymamák már évtizedek óta készítenek. Ideje, hogy eltanuljuk tőlük, mert biztosan nem fogjuk megbánni.
Vágólapra másolva!
Koeksisters
Koeksisters
Koeksisters
Koeksisters
Koeksisters
Koeksisters
Koeksisters
Koeksisters
Koeksisters
Koeksisters
Koeksisters
Koeksisters
Koeksisters
Koeksisters
Koeksisters
Koeksisters
Koeksisters
Koeksisters
Koeksisters
Koeksisters
Koeksisters
Koeksisters
Koeksisters
Koeksisters
Koeksisters
Koeksisters
Koeksisters
Koeksisters
Koeksisters
Koeksisters

Koeksisters

Kattintson a képre a galériáért!

Hozzávalók a sziruphoz:

  • 800 g cukor
  • 500 ml meleg víz
  • egy csipet tisztított borkő
  • egy csepp borkősav
  • 1 fahéj

Hozzávalók a tésztához:

  • 300 g liszt
  • 2 evőkanál sütőpor
  • egy csipet só
  • egy csipet őrölt szerecsendió
  • 30 g vaj

Elkészítés:
Keverjük össze a szirup hozzávalóit egy tálban és főzzük, amíg a cukor megolvad.
Ezután hagyjuk kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe. Érdemes legalább 6 órával korábban elkészíteni, mint a tésztát.
A tészta elkészítéséhez keverjük össze a lisztet, a sót és a szerecsendiót egy tálban, azután morzsoljuk el benne a vajat.
Öntsünk hozzá 250 ml vizet és keverjük addig egy fakanállal, míg a tészta összeáll.
Gyúrjuk a tésztát 8-10 percig. Tegyük egy tálba, fedjük le és pihentessük 1 órát.
Osszuk 3 részre és nyújtsuk ki. Vágjunk belőlük 5x10 centiméteres téglalapokat és vágjunk nekik 3 lábat a rövidebb oldal mentén. Fonjuk végig.
Melegítsünk fel egy lábasban olajat, majd süssük ropogósra körülbelül 2-3 perc alatt a tésztákat.
Áztassuk meg a kisült tésztát a hideg szirupban, majd tegyük egy rácsra, végül a hűtőbe 1 órára.
Fogyasszuk hidegen egy csésze kávéval vagy rooibos teával. Ízlés szerint szórjuk meg kókuszreszelékkel.