Imádjuk a palacsintát! A hagyományosat és az amerikait is. Ez utóbbi kisebb és vastagabb a tésztája, így apró gyümölcsdarabokat is könnyedén belesüthetünk. És ez még mindig nem minden. Ebben a videóban ugyanis olyan trükköt láthatunk, amiről csupán egyetlen kérdés jut eszünke: miért csak most bukkantunk rá erre?
Amerikai palacsinta alaprecept
Hozzávalók:
- 135 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- egy csipet só
- 2 evőkanál porcukor
- 130 ml tej
- 1 nagy tojás, felverve
- 2 evőkanál vaj
Elkészítés:
Szitáljuk le a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot egy tálba.
Egy másikban keverjük össze a tejet, a tojást és az olvasztott vajat.
Öntsük az egészet a lisztes keverékbe és dolgozzuk jól össze. Tegyük félre.
Kenjünk mogyorókrémet sütőpapírra a videóban látható módon. Tegyük a hűtőbe.
Amint megkötött a krém, merjünk egy szedőkanálnyi tésztát a palacsintasütőre, tegyük rá a megkötött krémostyát, merjünk rá még egy kis tésztát, hogy elfedje a mogyorókrémet.
Fordítsuk meg és süssük készre a másik oldalát is.
Tálaljuk frissen.