Ez a desszert maga mögé utasítja a legtöbb társát - videó

Vágólapra másolva!
Az alma és a fahéj tökéletesen megfér egymás mellett. Így van ez az almával és a karamellával is. Na, de mi van akkor, ha az összeset párosítjuk, megsütjük, majd a legvégén fagylalttal tálaljuk? Egyszerre édes és fűszeres, meleg és hideg. Nem véletlen, hogy ez a desszert maga mögé utasítja a legtöbb társát.
Vágólapra másolva!

Karamellás alma fagylalttal

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál cukor
  • ½ teáskanál fahéj
  • 5 alma
  • 10 karamellkocka
  • vaníliafagylalt
  • karamellöntet

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Vágjuk fel és vágjuk be az almákat a videóban látható módon.
Olajozzunk vagy vajazzunk ki egy hőálló edényt.
Tegyük bele az almákat.
Keverjük össze a vajat, a cukrokat és a fahéjat.
Tegyünk az almák közepébe 2-2 karamellkockát, kenjük meg az egészet a fahéjas keverékkel és süssük 30 percig.
Tálaljuk vaníliafagylalttal és karamellöntettel.