A legjobb bor- és ételpárosítások

bor,
Vágólapra másolva!
A bor önmagában is élvezetes, hát még ha sajtokhoz, gyümölcsökhöz vagy csokoládéhoz párosítjuk. Persze, ha a főétkezések mellé szeretnénk választani egy üveggel, azt is megtehetjük. Ebben segít ez az összeállítás, amelyben sorra vettük a legjobb bor- és ételpárosításokat.
Vágólapra másolva!
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek
borok és ételek

Sült kacsa narancsos mázzal

Hozzávalók a kacsához:

  • 1 egész kacsa
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 zöldpaprika, apróra vágva
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 1 zellerszár, arpróra vágva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ½ csésze víz vagy húsleves alaplé
  • friss zsálya
  • egy csipet só
  • egy csipet bors
  • egy csipet szárított kakukkfű
  • egy csipet őrölt szerecsendió

Hozzávalók a narancsos mázhoz:

  • ½ csésze barnacukor
  • 2 evőkanál + 1 és ½ teáskanál cukor
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • egy csipet só
  • 1 csésze narancslé
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 176 fokra és forgassuk át a kacsát. Ha maradtak rajta tollak vagy pihék, akkor azt szedjük le róla.
Szórjuk meg a belsejét a köménymaggal, és szurkáljuk meg villával vagy vagdossuk be a húst.
Az olajon pirítsuk meg a zöldségeket (a paprikát, a hagymát, a zellerszárat), keverjük hozzá a vizet és fűszerezzük sóval, borssal, szárított kakukkfűvel és szerecsendióval. Rottyantsuk össze.
Töltsük meg a kacsát a zöldséges keverékkel és a friss zsályával, tegyük a tepsire és süssük 2 és fél órát vagy amíg a hús kellőképp megpuhul. Ha a kacsa túl gyorsan barnul, fedjük le alufóliával.
Amíg a hús sül, készítsük el a mázat. Egy serpenyőben keverjük össze és hevítsük fel a cukrokat, a kukoricakeményítőt és a sót.
Fokozatosan keverjük hozzá a narancslevet és a narancshéjat.
Forraljuk fel és főzzük 2 percig.
Kenjük meg vele a sült kacsát, úgy tálaljuk.
Válasszunk hozzá merlot-t.