Kecsketejben fürödnek Kecskeméten

2019.08.17. 10:37

Immár hagyomány, hogy a ma elstartoló, augusztus 17. és 25. között megrendezett Hírös Hét Fesztiválon központi szerepet kapnak a kecskék. A Hírös Hetet a tavalyihoz hasonlóan idén is elözönlik majd a mekegő négylábúak: lesz főtéri kecskenyájterelés, kecsketejben fürösztik az egyetem gólyáit, és mindenki kedvencei, Matyi és Zsiga, a két fogatkecske is újra ellátogat a fesztiválra. Ráadásul új kecsketejivó világrekord is születhet.

A rekordkísérletre 18 órakor kerül sor a város főterén. A szervezők a tavalyi világrekord hatalmas sikerére való tekintettel idén már 

közel 700 emberre számítanak, akik egyszerre kortyolják majd a jótékony kecsketejet. 

Mivel a kezdeményezés valódi, egyedülálló kuriózum, a szervezők remélik, hogy évről évre egyre nagyobb embertömeget mozgat majd meg. 

2019-ben tovább bővül a fesztivál kecskés programkínálata: a Kecskeméti Fiatalok napján kecskés vetélkedőkkel, főtéri kecskenyájtereléssel készülnek a Neumann János Egyetem gólyái számára. 

Sőt, a szervezők ígérete szerint kecsketejben is megfürdetik őket. A Nemzeti Vágta kecskeméti előfutamán, a Hírös Vágtán pedig a hagyományos futamok mellett kecskebemutatók és kecskefutam várja az érdeklődőket.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: