A legnépszerűbb snack receptek

keksz
Vágólapra másolva!
A bulik alkalmával, ha finom rágcsálnivalót kínálna vendégeinek válasszon a gyorsan elkészíthető snackek közül. A siker nem marad el, akkor sem, ha a vendég váratlanül érkezik. A 3 legjobb receptet mutatjuk be. Érdemes kipróbálnia!
Vágólapra másolva!

Baconös krumplirózsa

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
25 dkg parázskrumpli
6 szelet bacon
1 ek vaj
1 ek fűszerpaprika
bors ízlés szerint
só ízlés szerint

A leveles tésztát 6 csíkra vágjuk fel egy pizzaszeletelő segítségével. A krumplikat megpucoljuk, és vékony szeletekre szeleteljük egy zöldséggyalu segítségével. A levelestészta-csíkok hosszanti részére, egymás mellé rakosgatjuk a krumpliszeleteket úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást. A krumplikra jöhet egy baconszelet, amiket aztán borsozzunk, és szórjuk meg kevés fűszerpaprikával. Majd óvatosan tekerjük fel őket rózsa formájúra. Vajazzunk ki egy muffinsütőt, és a krumplirózsákat állítsuk a mélyedésekbe.Ha megvan az összes, akkor sózzuk meg őket.Tegyük 220°C-ra előmelegített sütőbe az egészet, 25 percre. Ha szépen megsültek, már fogyaszthatjuk is.

Sajtos-fokhagymás kenyér

fokhagymás kenyér Forrás:Ács Bori

Hozzávalók:

1 kg kenyér

fokhagyma

mozarella sajt

vaj

Vágdossa be a kenyér tetejét, a bevágott részekre öntse a fokhagymás vajat, majd szórja meg mozarella sajttal. Alufóliába tegye a kenyeret, majd tegye a sütőbe. 180°C fokon süsse 20 percig.

Mandulás-mézes zabkeksz

keksz Forrás: shutterstock.com

Hozzávalók:

15 dkg darált mandula
15 dkg zabpehely
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 csipet só
6 dkg méz
1 dl olaj

A darált mandulát összekeverjük a zabpehellyel és a teljes kiőrlésű liszttel. Hozzáadunk egy csipet sót, majd belekeverjük a mézet és az olajatA masszából kis golyókat formázunk, majd összelapítjuk őket, és sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. 165 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.