Tradicionális indiai édesség: nariyal barfi

barfi
Vágólapra másolva!
Az indiaiak imádják a hagyományos fogásokat. Rengeteg nemzetközi desszert gyűrűzik be az országba, ők mégis megmaradnak a tradicionális finomságoknál. És a legjobb az egészben, hogy rengeteg indiai desszert közül válogathatnak. A barfi pedig kétségkívül az egyik kedvencük.
Vágólapra másolva!

A barfit hagyományosan ünnepi és vallási alkalmakkor fogyasztják. Számos módon elkészíthető, ám az egyik

legnépszerűbb mégis a nariyal, vagyis a kókuszos barfi.

Nemcsak meglepően finom, hanem számos tápanyagot is tartalmaz a kókusznak köszönhetően. A benne lévő cukor miatt azonban érdemes odafigyelni a fogyasztására.

Nariyal barfi. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Nariyal barfi

Hozzávalók:

  • 1 és ¾ csésze teljes tej
  • ¾ csésze kókuszreszelék vagy kókuszpor
  • ½ csésze cukor
  • 4 evőkanál vaj
  • 1 csipet kardamom
  • 1 evőkanál apróra vágott pisztácia a díszítéshez

Elkészítés:
Egy serpenyőben olvasszunk meg egy evőkanál vajat, azután öntsük hozzá a cukrot.
Amint a cukor elkezd barnulni, kezdjük el folyamatosan kavargatni, amíg teljesen karamellizálódik.
Öntsük hozzá a tej felét, majd keverjük át az egészet és öntsük hozzá a másik felét is.
A karamell letapad majd az edény aljára, ezért kezdjük el folyamatosan felkeverni és felolvasztani.
Öntsük hozzá a kardamomot és keverjük addig, amíg a keverék elkezd szilárddá válni.
Végül adjuk hozzá a maradék vajat és dolgozzuk össze.
Ha a keverék már nem tapad a serpenyőhöz, mégis könnyű és puha, akkor van kész.
Szedjük ki és nyomkodjuk bele egy tányérba. Szórjuk meg pisztáciával és tálaljuk kockára vágva.