Spagetti alla puttanesca: Nápoly zamata ebédre vagy vacsorára

Vágólapra másolva!
A spagetti alla puttanesca egy hagyományos olasz tésztaétel, amely Nápolyban született a 20. század közepén. Hozzávalói között általában a tészta, az olajbogyó, a szardella, a kapribogyó és a fokhagyma szerepelnek. Persze a receptek sokfélék, így a spagetti alla puttanesca is számos módon elkészíthető – például szardella nélkül is.
Vágólapra másolva!
Forrás: Bon Appetit

Spagetti alla puttanesca

Hozzávalók:

  • 450 g beefsteak-paradicsom, félbevágva, kimagozva
  • 2 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 1 teáskanál csilipehely
  • 2 teáskanál só
  • 225 g koktélparadicsom
  • 180 g olajbogyó
  • 1 csomag spagetti
  • 25 g finomra vágott petrezselyem
  • 3 evőkanál vaj
  • ¼ csésze olívaolaj

Elkészítés:
Főzze meg a spagettit a szokott módon, a vízéből tegyen félre ¼ csészényit.
Dolgozza össze egy tálban a beefsteak-paradicsomot, a fokhagymát, a csilipelyhet és a sót egy aprítógépben.
Öntse egy nagy tálba, és keverje hozzá az olívát, az olívaolajat és a cseresznyeparadicsomot.
Adja a tésztát, a petrezselymet és a vajat a szószhoz, azután öntse bele a tészta vizét is.
Jól dolgozza össze és tálalja frissen.