A spagetti alla puttanesca egy hagyományos olasz tésztaétel, amely Nápolyban született a 20. század közepén. Hozzávalói között általában a tészta, az olajbogyó, a szardella, a kapribogyó és a fokhagyma szerepelnek. Persze a receptek sokfélék, így a spagetti alla puttanesca is számos módon elkészíthető – például szardella nélkül is.

Spagetti alla puttanesca
Hozzávalók:
- 450 g beefsteak-paradicsom, félbevágva, kimagozva
- 2 gerezd fokhagyma, összetörve
- 1 teáskanál csilipehely
- 2 teáskanál só
- 225 g koktélparadicsom
- 180 g olajbogyó
- 1 csomag spagetti
- 25 g finomra vágott petrezselyem
- 3 evőkanál vaj
- ¼ csésze olívaolaj
Elkészítés:
Főzze meg a spagettit a szokott módon, a vízéből tegyen félre ¼ csészényit.
Dolgozza össze egy tálban a beefsteak-paradicsomot, a fokhagymát, a csilipelyhet és a sót egy aprítógépben.
Öntse egy nagy tálba, és keverje hozzá az olívát, az olívaolajat és a cseresznyeparadicsomot.
Adja a tésztát, a petrezselymet és a vajat a szószhoz, azután öntse bele a tészta vizét is.
Jól dolgozza össze és tálalja frissen.