A Stílusos Vidéki Éttermiséget ezúttal egy hangulatos nemesi helyen, a A Jankovich-kúriában tartják. Jótékonysági vacsora, egy finom reggeli, borok, sörök, ínyencségek, a reggelizés lehetősége, gasztroszínpad, megannyi workshop, előadás, gyereksarok, környezettudatos tálalási szemlélet és regionális alapanyagok várják az érdeklődőket.
A Stílusos Vidéki Éttermiséget ezúttal Rácalmáson, a Jankovich-kúriában rendezik meg szeptember 7-én és 8-án. Szombaton egy jótékonysági vacsorán vehetnek részt a vendégek,
vasárnap pedig egy stílusos reggelizésen a Stílusos Vidéki Szállodák standján.
Délben nyitnak majd a SVÉT-éttermek, egész délután pedig különböző programok szórakoztatják a közönséget.

Az éttermek feladata ezúttal az, hogy egy reginális alapanyagot is szerepeltessenek az étlapon abból a térségből, ahonnan érkeztek. Így egy valódi íztérképet kóstolhatunk végig.
Íme az éttermek és a felszolgált ételek listája.
ALMALOMB
- Lecsó füstös-pesztós kápiakrémmel, tojással vagy szalonnapörccel.
- Lassú tűzön készített pacal zöldalmával és zöldborsóval.
- Omlós almás pite fahéjas tejszínnel és pirított mandulával.
ANYUKÁM MONDTA
- Focaccia, érlelt sonka, mandula, konfitált paradicsom.
- BBQ-mangalica, almaketchup.
- Barbi & Vikita sütije.
GUSTO13 Bistro
- Vaddisznószűz, velőropogós, alma, zeller.
- Tökös-almás krémes.
ERHARDT Étterem
- Hideg libamáj zsírjában aszalt sárgabarackos-mandulás brióssal.
- Tejfölös-fokhagymás lángos ropogósra sült göngyölt malachússal és kovászos uborkával.
- Somlói galuska almával.
GUSTEAU / ELSŐ MÁDI BORHÁZ és BISZTRÓ
- Dukkah fűszeres bárány, chillis joghurt, savanyú hagyma, zempléni pityókás lángosban.
- Fűszeres, mézes dióval töltött alma vaníliafagylalttal.
IKON Étterem
- Debreceni, létai almás torma, házi kevert mustár.
- Mangalica tarja, alma, zeller.
- Szabolcsi alma, diós morzsa, karamellfagylalt.
JANKOVICH KÚRIA
- Kacsamájkrém, sült alma, szőlőmaglisztes briós.
- Mangalicapofa, hajdina, fehér kimchi.
- Körte, étcsokoládé, mogyoró.
KISTÜCSÖK Étterem
- Keszthelyi tokhal zöldalmás káposztasalátával.
- Borjúmáj karamellizált almával és sült zellerpürével.
LAMARÉDA
- Győri halászlé pirított tésztával.
- Wonton véres kolbász szilvával.
- Máglyarakás.
MACOK Bisztró és Borbár.
- Bárány a Hangács dűlőből, zöld búzás búzatöret, lecsó.
- Macok túrógombóc.
MANDULA Étterem és Bor Bár
- Csülök savanyú almaszósszal és sváb káposztával.
- Almás pite.
NOMÁD Hotel és Glamping
- Vaddisznókaraj, fehérrépapüré, zöld dió.
- Noszvaji szilvás gombóc.
PAJTA
- Petrezselymes "almapezsgő".
- Vargányaleves, kerek perec.
- Fogas, cukkini, alma, hajdina.
- Túrógombóc, tökmag, fehércsokoládé.
PALKONYHA
- Füstben sült báránylapocka, paradicsom, zeller, stifolder, nudli.
- Créme brulée karamellizált almával.
PLATÁN
- Ökörfarok, kimchi, vietnámi leves.
- Sertésfül, "sólet", salsa verde.
- almafánk.
ROSINANTE Étterem
- Grillezett kacsamáj, lilakáposztapüré, zöldalma, jalapeno.
- Málnás mézes-krémes rebarbara- és mangópürével.
VIATOR Apátsági Étterem és Borbár
- Füstölt pisztráng, paradicsom, görögdinnye, édeskömény.
- Kacsamell, káposzta, almapüré, Calvados.
- AlMacaron almás-mákos joghurtmousse-val.
PANNÓNIA Gasztrohajó
- Kacsamájas körözött savanyított gombalevessel.
- Kolbászos csirkepaprikás szarvasgombás tejföllel és "speclivel".
- Szilvalekváros hájas almás bazsalikomfagylalttal.
67SIGMA
- Fürjmell és -comb, zöldborsó, alma, fürjtojás.
- Alma, dió, sós karamell.
További információkért látogasson el az esemény Facebook-oldalára!