Egy nemesi kúriában vacsorázhatunk

Vágólapra másolva!
A Stílusos Vidéki Éttermiséget ezúttal egy hangulatos nemesi helyen, a A Jankovich-kúriában tartják. Jótékonysági vacsora, egy finom reggeli, borok, sörök, ínyencségek, a reggelizés lehetősége, gasztroszínpad, megannyi workshop, előadás, gyereksarok, környezettudatos tálalási szemlélet és regionális alapanyagok várják az érdeklődőket.
Vágólapra másolva!

A Stílusos Vidéki Éttermiséget ezúttal Rácalmáson, a Jankovich-kúriában rendezik meg szeptember 7-én és 8-án. Szombaton egy jótékonysági vacsorán vehetnek részt a vendégek,

vasárnap pedig egy stílusos reggelizésen a Stílusos Vidéki Szállodák standján.

Délben nyitnak majd a SVÉT-éttermek, egész délután pedig különböző programok szórakoztatják a közönséget.

Forrás: Stílusos Vidéki Éttermiség Facebook

Az éttermek feladata ezúttal az, hogy egy reginális alapanyagot is szerepeltessenek az étlapon abból a térségből, ahonnan érkeztek. Így egy valódi íztérképet kóstolhatunk végig.

Íme az éttermek és a felszolgált ételek listája.

ALMALOMB

  • Lecsó füstös-pesztós kápiakrémmel, tojással vagy szalonnapörccel.
  • Lassú tűzön készített pacal zöldalmával és zöldborsóval.
  • Omlós almás pite fahéjas tejszínnel és pirított mandulával.

ANYUKÁM MONDTA

  • Focaccia, érlelt sonka, mandula, konfitált paradicsom.
  • BBQ-mangalica, almaketchup.
  • Barbi & Vikita sütije.

GUSTO13 Bistro

  • Vaddisznószűz, velőropogós, alma, zeller.
  • Tökös-almás krémes.

ERHARDT Étterem

  • Hideg libamáj zsírjában aszalt sárgabarackos-mandulás brióssal.
  • Tejfölös-fokhagymás lángos ropogósra sült göngyölt malachússal és kovászos uborkával.
  • Somlói galuska almával.

GUSTEAU / ELSŐ MÁDI BORHÁZ és BISZTRÓ

  • Dukkah fűszeres bárány, chillis joghurt, savanyú hagyma, zempléni pityókás lángosban.
  • Fűszeres, mézes dióval töltött alma vaníliafagylalttal.

IKON Étterem

  • Debreceni, létai almás torma, házi kevert mustár.
  • Mangalica tarja, alma, zeller.
  • Szabolcsi alma, diós morzsa, karamellfagylalt.

JANKOVICH KÚRIA

  • Kacsamájkrém, sült alma, szőlőmaglisztes briós.
  • Mangalicapofa, hajdina, fehér kimchi.
  • Körte, étcsokoládé, mogyoró.

KISTÜCSÖK Étterem

  • Keszthelyi tokhal zöldalmás káposztasalátával.
  • Borjúmáj karamellizált almával és sült zellerpürével.

LAMARÉDA

  • Győri halászlé pirított tésztával.
  • Wonton véres kolbász szilvával.
  • Máglyarakás.

MACOK Bisztró és Borbár.

  • Bárány a Hangács dűlőből, zöld búzás búzatöret, lecsó.
  • Macok túrógombóc.

MANDULA Étterem és Bor Bár

  • Csülök savanyú almaszósszal és sváb káposztával.
  • Almás pite.

NOMÁD Hotel és Glamping

  • Vaddisznókaraj, fehérrépapüré, zöld dió.
  • Noszvaji szilvás gombóc.

PAJTA

  • Petrezselymes "almapezsgő".
  • Vargányaleves, kerek perec.
  • Fogas, cukkini, alma, hajdina.
  • Túrógombóc, tökmag, fehércsokoládé.

PALKONYHA

  • Füstben sült báránylapocka, paradicsom, zeller, stifolder, nudli.
  • Créme brulée karamellizált almával.

PLATÁN

  • Ökörfarok, kimchi, vietnámi leves.
  • Sertésfül, "sólet", salsa verde.
  • almafánk.

ROSINANTE Étterem

  • Grillezett kacsamáj, lilakáposztapüré, zöldalma, jalapeno.
  • Málnás mézes-krémes rebarbara- és mangópürével.

VIATOR Apátsági Étterem és Borbár

  • Füstölt pisztráng, paradicsom, görögdinnye, édeskömény.
  • Kacsamell, káposzta, almapüré, Calvados.
  • AlMacaron almás-mákos joghurtmousse-val.

PANNÓNIA Gasztrohajó

  • Kacsamájas körözött savanyított gombalevessel.
  • Kolbászos csirkepaprikás szarvasgombás tejföllel és "speclivel".
  • Szilvalekváros hájas almás bazsalikomfagylalttal.

67SIGMA

  • Fürjmell és -comb, zöldborsó, alma, fürjtojás.
  • Alma, dió, sós karamell.

További információkért látogasson el az esemény Facebook-oldalára!