Tizenhat aranyérmet nyert egyetlen magyar borászat

bor
Vágólapra másolva!
Németországban kiosztották az év utolsó nagy borversenyének díjait. Még soha nem nyert magyar pincészet 16 aranyérmet külföldi nagy borversenyeken egyetlen év alatt.
Vágólapra másolva!

A most kihirdetett eredmények szerint idén újabb négy aranyérmet söpörhetett be a Varga Pincészet. Ezúttal a német nemzetközi borversenyen, a Mundus Vini 2019 nyári kóstolóján arattak sikert.

A díjazottak ismét az Aranymetszés száraz Olaszrizling, az édes Szürkebarát és Debrői Hárslevelű, illetve a Royal Egri Hárslevelű borok.

A legtöbb aranyat a magyar pincészetek közül ezúttal is a Varga szerezte, de mellettük több hazai pincészet is kiemelkedően szerepelt:

a Vesztergomi Bt. és a Hungexwin Kft. a korábban rekordnak számító három aranyérmet kapott,

kettőt nyert a Pannon Tokaj és egy-egy aranyérem jutott a Törleynek, a Wunderlich Borászatnak és a Pauleczki Antal Bormanufaktúrának is.

Magyar pincészet még soha nem nyert ennyit külföldi borversenyeken egyetlen év alatt Forrás: Shutterstock

A Varga Pincészet tavasszal egyszer már beállította és kétszer meg is döntötte a mindenkori legjobb nemzetközi szereplés hazai csúcsait, és ezzel soha nem látott módon

12 aranyérmet, köztük két nagyaranyat ért el.

Ám az újabb Mundus Vini sikerekkel az aranyak száma 16-ra nőtt. Ez újabb magyar rekord, mert egyetlen pincészet sem nyert el ennyi aranyat egy év leforgása alatt külföldi borversenyeken.

– meséli büszkén Varga Péter alapító tulajdonos.

„Már több nagy győzelem után elmondtuk, hogy ennél nem jöhet nagyobb siker, de még mindig jött egy újabb. Fantasztikus az idei év és nemcsak külföldön, hanem a hazai megmérettetéseken is. 26 éve borászkodunk és mindig minden évben tudtunk előre lépni, nem tudom elképzelni mi lesz jövőre, de az biztos, hogy nagyon magasra emeltük a lécet."

– folytatja édesapja beszámolóját Varga Máté Péter tulajdonos, ügyvezető.

„Ez a tervezettnek közel 30 százaléka. Eddig minden borunk kisebb vagy nagyobb mértékben jobban sikerült, mint az előző években. Rengeteget fejlődtünk még a tavalyi évhez képest is a szőlőművelésben, a borászati eljárások tudományos színvonalában és a fegyelmezettségben. Ráadásul el ne kiabáljam, kibontakozóban van egy nagy évjárat is. Ezek alapján akármilyen hihetetlen, de lehetünk akár optimisták is. Szerintem az idei év sikereivel a jövő elkezdődött."