Titkos technika a valaha készült legjobb csirkeszárnyhoz

Vágólapra másolva!
Hogyan készítsük el minden idők legjobb sült csirkeszárnyát? A titok az előkészületekben és a szószokban rejlik. Összegyűjtöttünk néhány tippet és trükköt, amelyekre biztosan szükség lesz. Tehát a küldetés adott: elkészíteni egy igazán emlékezetes csirkeszárnyat.
Vágólapra másolva!

Amire első körben szükségünk van: két teáskanál só, olaj a sütéshez és 1800 g csirkeszárny.

1. lépés: távolítsuk el a szárnyhegyeket

A csirkeszárny csúcsában nagyon kevés hús van és könnyen megég. Ezért érdemes levágni ezt a darabkát és félretenni például a vasárnapi húsleveshez.

Íme a vágás pontos helye:

Forrás: Reader's Digest

2. lépés: válasszuk ketté a szárnyat

Ha levágtuk a szárnyhegyeket, vágjuk ketté a megmaradt szárnyrészt a következő módon:

Forrás: Reader's Digest

3. lépés: tegyük félre pihenni

Szórjuk meg a szárnyakat a sóval és tegyük egy tálcára. Hagyjuk legalább egy órán át vagy egy éjszakán át a hűtőszekrényben. A sótól és a hűtéstől lesz olyan ropogós a bőr.

Csak ügyeljünk rá, hogy fedetlenül tegyük a hűtőbe, hogy a felesleges nedvesség el tudjon párologni.

4. lépés: süssük ki őket

A fritőz és a holland sütő nagyszerű a szárnyak elkészítéséhez. Azonban nem kell aggódnunk, ha egyik sincs a konyhában, ugyanis egy serpenyőben is megsüthetjük.

Először melegítsük fel az olajat, itassuk fel a szárnyakról a vizet, azután süssük aranybarnára 8-10 perc alatt. Tegyük egy papírtörlőre, amikor kész.

5. lépés: jöhet a szósz

Itt az alkalom a kreativitásra, a szósz ugyanis csak az ízlésünktől függ. Három lehetőséget is mutatunk, a többit a fantáziára bízzuk.

Forrás: Reader's Digest

Buffalo szósz

Egy kis serpenyőben forraljunk fel 180 ml csiliszószt. Vegyük le a tűzről és keverjünk bele lassan 55 g vajat. Adjunk hozzá két evőkanál melaszt és egy csipet Cayenne-borsot. Forgassuk meg benne a csirkeszárnyakat és már tálalhatjuk is.

Forrás: Reader's Digest

Fűszeres thai szósz

Pirítsunk meg 1 evőkanál repceolajon 1 teáskanál friss gyömbért, egy gerezd összetört fokhagymát és egy evőkanál thai csilipaprikát. Keverjünk hozzá 50 g barna cukrot és 2 evőkanál friss limelevet. Forraljuk fel és kevergessük, míg besűrűsödik.

Keverjünk hozzá 2 evőkanál koriandert és egy evőkanál halszószt. Ez utóbbi csak opcionális. Vegyük le a tűzről a szószt és forgassuk meg benne a szárnyakat.

Forrás: Reader's Digest

Fűszeres barbecueszósz

Melegítsük fel kedvenc barbecueszószunkat egy serpenyőben. Kerejünk hozzá 2 Chipotle (pekánfával füstölt) chilipaprikát (vagy 1 evőkanállal őrölve), 2 evőkanál mézet és 1 evőkanál almaecetet. Forraljuk fel és főzzük, amíg besűrűsödik. Kész!