Kiderült, miért nem jó reggelire a banán

banán
Vágólapra másolva!
A múlt hét újabb meglepetéseket és tanulságokat tartogatott számunkra. Megtudtuk, hogy bizony nem jó ötlet banánt enni reggelire, illetve azt is, hogyan készül a legfinomabb focaccia. Beszéltünk továbbá arról, hogy külföldön is a magyar bort isszák, és hogy 6000 éve is fogyasztottak tejtermékeket, pedig tejcukorérzékenyek voltak. Gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Az asztalkendő és a szalvéta helyes használata

Az asztalkendőt némelyek hajlamosak összetéveszteni a szalvétával, összekeverik a két tárgy szerepét és funkcióját. Az asztalkendőt azért találták fel, hogy az ember megvédje a ruháját a foltoktól, pecsétektől, ha netalán valamit leejtett.

Banánt enni reggelire: rossz ötlet

A reggelek nagy része általában rohanással telik. Így ahelyett, hogy megadnánk a módját a normális napindító étkezésnek, inkább bekapunk egy müzliszeletet vagy egy banánt. Nos, azt már tudjuk, hogy a müzli nem a barátunk, de az még újdonság, hogy reggelire, önmagában fogyasztva a banán sem.

Egy kiadós reggeli után együnk banánt Forrás: Shutterstock

Sajnos a kálium- és B6-vitamin-tartalmú banán nem jó napindító. Dr. Daryl Gioffre táplálkozási szakértő szerint azért nem ajánlott reggelire önmagában banánt fogyasztani, mert egy mérsékelten savas gyümölcsről van szó, amelyben ráadásul 25% a cukortartalom.

Külföldön is a magyar bort isszák

Az idei év során 7 hazai borrégió, 21 borvidékének 350-féle borát kóstolhatták meg a vállalat európai országokból érkező képviselői, akik ebből a széles kínálatból választhatják ki azokat a magyar borokat, amelyeket saját piacaikon tesznek elérhetővé vásárlóik számára.

6000 éve is fogyasztottak tejtermékeket, pedig tejcukorérzékenyek voltak

Az Archaeological and Anthropological Sciences című folyóiratban publikált tanulmány készítői a béta-laktoglobulin nevű tejfehérjét mutatták ki újkőkorszaki földművesek fogkövében.

Lehetséges, hogy ezek a kőkorszaki emberek csupán kis mennyiségű tejet fogyasztottak Forrás: Shutterstock

Ez azt mutatja, hogy a mai Nagy-Britannia területének őskori lakói már 6 ezer évvel ezelőtt fogyasztottak tejtermékeket annak ellenére, hogy tejcukorérzékenyek voltak.

A szezon legjobbja: körte reggelire, ebédre és vacsorára

A körte C- és K-vitaminban gazdag, és olyan alapvető ásványi anyagokat tartalmaz, mint a réz és a kálium. Az előbbi az immunitás és az idegrendszer működése szempontjából fontos, az utóbbi pedig az izmok hatékony működéséhez járul hozzá.

Titkos technika a valaha készült legjobb csirkeszárnyhoz

Hogyan készítsük el minden idők legjobb sült csirkeszárnyát? A titok az előkészületekben és a szószokban rejlik. Összegyűjtöttünk néhány tippet és trükköt, amelyekre biztosan szükség lesz. Tehát a küldetés adott: elkészíteni egy igazán emlékezetes csirkeszárnyat.

Forrás: Shutterstock

Amire első körben szükségünk van: két teáskanál só, olaj a sütéshez és 1800 g csirkeszárny. Az első lépés: a csirkeszárny csúcsában nagyon kevés hús van és könnyen megég, ezért érdemes levágni ezt a darabkát és félretenni például a vasárnapi húsleveshez.

Egyre szívesebben választjuk az alkoholmentes söröket

Az alkoholmentes sörök Európa-szerte az 1980-as évek óta elérhetőek, hazánkban pedig a 90-es években jelentek meg nagyobb mennyiségben. Növekedése csupán az elmúlt években volt megfigyelhető a kategóriában, helyileg és globálisan is.

10 gusztustalan édesség, amit nem szívesen ennénk meg

Kijelenthetjük: szeretjük az édességet. Néha szívesen elnyalunk egy nyalókát, sőt egy megterhelő nap után a csokoládé szinte kötelező, hogy édesen kényeztessen. Kivéve, ha ánuszalakja van. Vagy pingvinkaka. Ezekben az esetekben nem biztos, hogy olyan jólesne az a néhány harapás.

Focaccia rozmaringgal, ahogy a mamma készíti

A focaccia egy olasz kenyérféle, amely általában lisztből, vízből és élesztőből készül. Többféle fajtája is létezik, mint a rozmaringos, a fokhagymás, az olívabogyós stb. Mi most a rozmaringosat fogjuk elkészíteni.

Kíváncsi, mi okozza minden ötödik ember halálát? Akkor lapozzon tovább!