5 egyszerű lépés és kész a sült gesztenye

sült gesztenye
Vágólapra másolva!
Az ősz nem lenne igazi sült tök, forró almabor és persze sült gesztenye nélkül. Még jó, hogy ez utóbbit sem egy nagy ördöngösség elkészíteni, hiszen mindössze húsz percet vesz el a napunkból. Lássuk, hogyan készül az igazán finom sült gesztenye öt egyszerű lépésben.
Vágólapra másolva!
sült gesztenye
sült gesztenye
sült gesztenye
sült gesztenye
sült gesztenye
sült gesztenye
sült gesztenye
sült gesztenye
sült gesztenye
sült gesztenye
sült gesztenye
sült gesztenye
sült gesztenye
sült gesztenye
sült gesztenye
sült gesztenye
sült gesztenye
sült gesztenye
sült gesztenye
sült gesztenye
sült gesztenye
sült gesztenye
sült gesztenye
sült gesztenye

Sült gesztenye

Ha szeretné követni az elkészítés lépéseit, kattintson a képre a galériáért!

Hozzávalók:

  • 1 kg gesztenye

Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A meleg sütő kulcsfontosságú ahhoz, hogy a gesztenye héja leváljon a húsáról.
2. A második lépés, hogy tegyük a gesztenyéket egyesével egy vágódeszkára és egy késsel vágjuk meg hosszanti irányban. Ügyeljünk rá, hogy a gesztenyét erősen nyomjuk a vágódeszkához.
3. Ha ezzel megvagyunk, tegyük őket egy fazék hideg vízbe és forraljuk fel. Szedjük ki őket egy kanállal és tegyük egy tepsire.
4. Süssük 15-20 percig. Az idő a gesztenye méretétől függően változhat. Akkor a legjobb, ha a héja kezd leválni a húsról.
5. Az elkészült gesztenyét tekerjük be egy konyharuhába. Hagyjuk benne 10-15 percig. Ezután hámozzuk meg; könnyebb, ha a gesztenye még meleg.