4 mód, hogy ne barnuljon meg a gyümölcssaláta

gyümölcs, zöldség, egészség
Vágólapra másolva!
Az egészséges táplálkozás és a kiegyensúlyozott étrend fenntartása fontos. Ehhez hozzátartozik a gyümölcsfogyasztás is – gyakran saláta formájában. A gyorsan és egyszerűen elkészíthető gyümölcssaláta tartalmazza azokat a gyümölcsöket, amelyek tápanyagokhoz juttatnak bennünket. Arról nem beszélve, hogy ez az egyik legegészségesebb választás az étvágyunk csökkentésére – a zöldségsaláta mellett.
Vágólapra másolva!

Ám a gyümölcsök, ha levegővel érintkeznek, egy idő után elkezdenek megbarnulni. A kutatások szerint ugyan

nem vesztik el sem a tápanyagtartalmukat,

sem az ízüket így, ám kevésbé vonzóak és gusztusosak. Szerencsére négy olyan módszert is ismerünk, amelynek köszönhetően nem fog megbarnulni a gyümölcssaláta vagy a felszeletelt gyümölcs.

Forrás: Healthy Magazine

A leggyakrabban használt és az egyik leghatékonyabb a frissen facsart citromlé. Keverjük össze egy kis vízzel és öntsük a gyümölcsökre – vagy használjuk csak magában. Győződjünk meg róla, hogy az összes gyümölcsszeletre jutott. De akár be is áztathatjuk őket az oldatba öt percig.

A másik megoldás a szódavíz.

Ha beáztatjuk a gyümölcsöket, a vízben oldódó tápanyagok ugyan kioldódnak, de megbarnulni valószínűleg nem fog. Viszont mivel a vitaminok és ásványi anyagok fontosak számunkra, nyúljunk inkább a citromléhez.

Keverjünk össze egy kis mézet meleg vízzel, majd áztassuk az oldatba a gyümölcsöket 30 másodpercig.

Hasonlóan hatékony lehet a sós víz. Öntsük rá a gyümölcsökre vagy áztassuk bele őket 5 percre.