Az emésztőrendszerünk reggel a leginkább, este pedig a legkevésbé aktív. Ezért a legjobb, ha a nap végén alacsony mennyiségű szénhidrátot és zsírt fogyasztunk. Vacsorára válasszuk inkább a könnyű ételeket és kerüljük el a következő 11 élelmiszert.

1. Előre elkészített, fagyasztott élelmiszerek

Tartósítószereket, mesterséges ízfokozókat, sok olajat, cukrot, sót és persze kalóriát is tartalmaznak. Emellett tápanyagtartalmuk elenyésző. Abban viszont nagyon jók, hogy hozzájáruljanak a súlynövekedéshez.

2. Pattogatott kukorica

Nem tűnik veszélyesnek, mégis ajánlott elkerülni. A boltban vásárolt, mikrózható popcorn sok sót és transzzsírt tartalmaz, amelyek szintén nem támogatják a fogyókúrát.

Forrás: Shutterstock

3. Szánsavas üdítők

A bennük lévő cukrok extra kalóriát jelentenek a testnek.

4. Ketchup

Egyes ételek népszerű kísérője a ketchup. Érdemes azonban áttanulmányozni a címkét, mielőtt lefekvés előtt fogyasztanánk, ugyanis ebben is van cukor.

5. Hasábburgonya

Ha a fagyasztott változatot választjuk, olajban sütjük meg és jó sok sóval tálaljuk, nem biztos, hogy ez lesz a legjobb döntés vacsorára.

6. Sajt

Amennyiben szeretjük a sajtot, próbáljuk meg a házi készítésűeket fogyasztani – leginkább napközben. A boltban vásároltak extra kalóriát tartalmazhatnak.

7. Pizza

Szénhidrát, só, cukor – kell ennél több bizonyíték, hogy a pizza nem alkalmas vacsorára?

8. Diófélék

A dióféléket az egészséges táplálkozás részének tekintik tápanyagprofiljuk miatt. Ugyanakkor általában magas a kalóriatartalmuk. Inkább napközben fogyasszuk.

9. Fagylalt

Szintén a benne lévő cukor miatt nem támogatja a fogyást.

10. Étcsokoládé

Bár ez a legegészségesebb csokoládéfajta mind közül, a benne lévő cukor akkor is hatással lehet a fogyásra.

11. Vörös hús

A vörös húsok, például a birka vagy a sertés, sok fehérjét tartalmaznak. Napközben szuper energiaforrások, ám este inkább plusz kalóriát jelentenek. Ha mindenképp húst akarunk vacsira, akkor válasszunk a fehér húsok közül.