3 német recept, amelyek megidézik az Oktoberfest hangulatát

Vágólapra másolva!
Mivel épp zajlik az Oktoberfest Münchenben, úgy gondoltuk, ideje a konyhánkba is odavarázsolni a hangulatát. Ezekkel a német ihletésű receptekkel garantáltan sikerülhet.
Vágólapra másolva!
Forrás: Shutterstock

Flammkuchen póréhagymával

Hozzávalók a tésztához:

  • 500 g kenyérliszt
  • 1 és ¼ teáskanál só
  • 2 teáskanál szárított élesztő
  • 320 ml langyos víz
  • 1 és ½ evőkanál olívaolaj

Hozzávalók a feltéthez:

  • 750 g póréhagyma, megtisztítva és felkarikázva
  • 90 ml olívaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors
  • 280 g tejföl
  • 140 g speck sonka, körülbelül 16 szelet
  • 10 g metélőhagyma, 1 centiméter hosszúságúra vágva

Elkészítés:
Keverjük össze a tészta hozzávalóit egy tálban egy konyhai robotgéppel.
Dagasszuk 10 percig, majd tegyük egy olajjal kikent tálba és fedjük le. Hagyjuk kelni 2-3 órán át.
Közben készítsük elő a feltétet.
Pirítsuk meg a póréhagymát, ízesítsük sóval és borssal.
Egy tálban keverjük össze a tejfölt, egy kis sót és borsot.
Melegítsük elő a sütőt, azután osszuk a tésztát 4 egyenlő darabra.
Fedjük le és hagyjuk kelni még 20 percig.
Béleljünk ki sütőpapírral két tepsit, nyújtsuk ki a tésztát és tegyük rá.
Kenjük meg a tejföllel, tegyünk rá póréhagymát, szitáljunk rá olajat, tegyük rá a sonkát és süssük 10-12 percig a legnagyobb hőméréskleten.
Tegyünk így a többi tésztával is és póréhagymával megszórva tálaljuk.

Kíváncsi a következő receptre? Lapozzon tovább!