Így segít az alma egészségesnek maradni

Agykárosodást szenvedett a bölcsődés, aki félrenyelte az almát
A nyers alma magas kockázatú étel a kisgyermekek számára
Vágólapra másolva!
Olyan sok dolog van, amiért érdemes örülni az ősz beköszöntének: puha pulóverek, hangulatos rendezvények, festői táj, a sütőtökös latte illata és persze a finom ropogós alma, amely egész évben táplál. Ízletes saláták, levesek, édes piték, torták, palacsinták és mindenféle finomság alapanyaga. De persze önmagában is imádjuk.
Vágólapra másolva!

– állítja Hillary Cecere, az Eat Clean Bro bejegyzett dietetikusa.

A kijelentéséből kiderül, hogy néha a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb alapanyagok a legegészségesebbek.

Az almában megtalálható vitaminok és ásványi anyagok a következők: A-, B-komplex- és C-vitamin, kálium, kalcium, cink, flour, jód és szelén.

Forrás: Shutterstock

Az alma magas pektintartalommal bír, amely egy oldható rost. Egy nagyméretű almában, ami körülbelül 223 gramm, hozzávetőleg 5 gramm rost van. Az oldható rost hatással van a koleszterin- illetve a vércukorszintre.

A benne lévő gyulladásgátló vegyületek és antioxidánsok hozzájárulnak a csontok egészségéhez.

Polifenolokat tartalmaz, amelyek antioxidáns hatású vegyületek. Hozzájárulnak a hatékonyabb inzulinfelhasználáshoz, így csökkenthetik az étkezés utáni vércukorszintnövekedést. Sőt, emellett

elősegíthetik a krónikus gyulladások megelőzését és csökkenthetik a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

És ez még mindig nem minden, ugyanis a rostok az emésztésre is pozitívan hatnak: a pektin táplálja a jó baktériumokat a bélben. Mivel alacsony a kalóriatartalma, nagy mennyiségű rostot és vizet tartalmaz, ezért a fogyókúrás étrendben is megállja a helyét.