Az alma hihetetlenül jót tesz a szervezetnek
– állítja Hillary Cecere, az Eat Clean Bro bejegyzett dietetikusa.
A kijelentéséből kiderül, hogy néha a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb alapanyagok a legegészségesebbek.
Az almában megtalálható vitaminok és ásványi anyagok a következők: A-, B-komplex- és C-vitamin, kálium, kalcium, cink, flour, jód és szelén.
Az alma magas pektintartalommal bír, amely egy oldható rost. Egy nagyméretű almában, ami körülbelül 223 gramm, hozzávetőleg 5 gramm rost van. Az oldható rost hatással van a koleszterin- illetve a vércukorszintre.
A benne lévő gyulladásgátló vegyületek és antioxidánsok hozzájárulnak a csontok egészségéhez.
Polifenolokat tartalmaz, amelyek antioxidáns hatású vegyületek. Hozzájárulnak a hatékonyabb inzulinfelhasználáshoz, így csökkenthetik az étkezés utáni vércukorszintnövekedést. Sőt, emellett
elősegíthetik a krónikus gyulladások megelőzését és csökkenthetik a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.
És ez még mindig nem minden, ugyanis a rostok az emésztésre is pozitívan hatnak: a pektin táplálja a jó baktériumokat a bélben. Mivel alacsony a kalóriatartalma, nagy mennyiségű rostot és vizet tartalmaz, ezért a fogyókúrás étrendben is megállja a helyét.