Három ínycsiklandó őszi desszert a hétvégére - videóval

tökös szelet
Vágólapra másolva!
A hétvégén végre lehetőségünk nyílik arra, hogy megörvendeztessük a családot néhány finomsággal, amire a hétköznapok rohanása miatt nagyrészt nincs idő. A sütésben ráadásul az a legjobb, hogy az egész család besegíthet. 
Vágólapra másolva!

Tökös szelet

Hozzávalók:

  • 2 és ½ csésze gluténmentes, mézes Cheerios gabonapehely
  • 3 evőkanál cukor
  • 1/3 csésze vaj, olvasztva

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 2 tojás
  • ½ csésze barna cukor
  • 800 g tökpüré
  • 350 ml sűrített tej
  • 1 teáskanál fahéj
  • egy csipet gyömbér
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • egy csipet só
  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítés:

Tegyük a gabonapelyhet egy jól záródó tasakba és törjük össze.
Öntsük hozzá a vajat és a cukrot és keverjük össze.
Vajazzunk ki egy sütőedényt, azután nyomkodjuk az aljára a gabonapelyhes keveréket.
Süssük 376 fokon 8 percig.
Egy másik tálban keverjük össze a tökpürét, a tejet, a cukrot, a tojást, a fahéjat, a gyömbért, a vaníliát, a sót egy konyhai robotgéppel.
Vegyük ki a tálat a sütőből, öntsük rá a tökös keveréket, azután tegyük vissza a sütőbe és süssük 220 fokon 15 percig, azután 176 fokon 30 percig.
Porcukorral megszórva tálaljuk.

A következő receptért lapozzon tovább!